Pečen krompir je zelo priljubljena priloga, ki se poda k najrazličnejšim jedem. Če boste sledili našemu receptu, boste pripravili najboljši krompir iz pečice, ki je znotraj mehak, zunaj pa okusno hrustljav.
Ko je pečen krompir pravilno pripravljen, je znotraj mehak, zunaj pa lepo hrustljav. Skrivnost je v pripravi krompirja pred samo peko in pravilna izbira programa na pečici. Sledite spodnjemu receptu za najboljšo hrustljavo prilogo, ki se poda k vsaki jedi.

Recept za najboljši pečen krompir
Za dve osebi potrebujete:
- 4 srednje velike krompirje
- 1 žlico olivnega olja
- Sol
- ½ žličke mlete rdeče paprike
- ½ žličke česna v prahu
- ½ čebule
- Začimbe po želji
Priprava:
Krompir operite, olupite in narežite na kose, debele približno en centimeter. Krompir v loncu prelijte s hladno vodo ter ga posolite. Segrevajte, da voda zavre in ga na zmernem ognju kuhajte pet minut. Krompir nato odcedite in nekoliko osušite s kuhinjsko krpo. Razporedite ga po pekaču, ki ste ga obložili s peki papirjem.
Krompir začinite s soljo, papriko in česnom v prahu in dodajte sesekljano čebulo ter olivno olje.

Vse skupaj dobro premešajte in postavite v pečico, segreto na 220 °C. Program za peko naj bo zgornje in spodnje gretje brez ventilatorja. Krompir pecite 30 minut, nato pa ga obrnite in preklopite na program žar. Pecite ga še 10 do 15 minut, oziroma dokler ne dobi zlato rjave skorjice.
Ko je krompir pečen, ga previdno vzemite iz pečice in postrezite kot prilogo.
Nasveti za popoln krompir
✔ Če boste izbrali krompir, ki je bolj škrobnat, bo še bolj hrustljav.
✔ Nekaj minut pred koncem peke ga posipajte s parmezanom za še polnejši okus.
✔ Krompir čimbolj razporedite po pekaču, da se bo enakomerno zapekel.
Če boste sledili temu receptu, bo vaš pečen krompir odličen – znotraj mehak, zunaj pa lepo hrustljav. Dober tek!