sobota, 5 oktobra, 2024

Ideja za kosilo: Jota po moje (brez krompirja)

Jota iz zelja, fižola in mesa ter brez krompirja. Okusno in zdravo.

Bralka Angela, ki spremlja portal Top24Novice.si nam je poslala svoj recept za okusno joto z zeljem brez krompirja.

Jota s kislim zeljem (foto: osebni arhiv bralke)

“Ta mladi ves čas nekaj hujšajo, pa niso hoteli jesti moje jote, ker je bil v njej krompir. Sedaj pa jo pripravljam brez in so navdušeni, pa še v zamrzovalnik jo vedno dam, ker jo skuham za dvakrat ali trikrat,” nam je pojasnila Angela in nam zaupala recept.

Potrebujete:

  • Kilogram in pol kislega zelja (če imate možnost, uporabite domačega)
  • Pol kilograma suhega fižola (ki ste ga prejšnji večer namočili v vodi, zjutraj pa dali kuhat)
  • 30 dag prekajene svinjske šunke
  • 30 dag prekajenega svinjskega vratu ali rebrc
  • Dve žlici mlete paprike
  • Štiri žlice paradižnikovega koncentrata
  • Lovor, sol, poper
  • Čebula, dva stroka česna in olje
Jota brez krompirja (foto: osebni arhiv bralke)

Priprava:

Najprej damo v vodo kislo zelje in ga kuhamo.

Nato naredimo prežganje iz sesekljane čebule in strtega česna, popražimo na olju, da postekleni in dodamo k zelju.

Dodamo še sol, lovor in poper, mleto papriko in paradižnikov koncentrat. Naj se počasi kuha.

V drugi posodi skuhamo meso, ga narežemo na kocke in dodamo joti. Proti koncu kuhanja primešamo še kuhan fižol.

Pustimo počasi vreti še približno 10 minut, nato odstavimo s štedilnika in pustimo pokrito 15 minut, šele nato postrežemo.

Vabljeni, da tudi vi z nami delite svoj recept za okusno kosilo. Recept in fotografije pošljite na naš elekrtonski naslov [email protected] in objavili ga bomo. 

Zadnji članki

Ne spreglejte