ponedeljek, 9 decembra, 2024

Ideja za hitro kosilo: Kisla repa s kašo in fižolom

Naša bralka je delila z nami recept za okusno zimsko jed. Priprava je hitra in enostavna, kosilo pa okusno in nasitno.

Bralka portala Top24Novice.si je z nami delila recept za hitro in okusno pripravljeno kosilo.

Kisla repa s kašo in fižolom. (foto: osebni arhiv bralke/ T. N.)

“Tole je pri nas pogosto na mizi, kuha se samo, res je okusno, vsi imamo radi. Ker je jed vegetarijanska, zraven postrežem še kuhane klobase ali pa prekajeno šunko,” je zapisala bralka in nam zaupala tudi recept.

Potrebujemo: kislo repo, proseno kašo, kuhan fižol, olje in čebulo, začimbe.

Priprava:

Najprej damo kuhat kislo repo, o zavre jo kuhamo dobrih deset minut, nato dodamo za nekaj žlic prosene kaše. A bodite previdni, kaša bo jed zelo zgostila, ne dajte je preveč.

“Jaz posebej kuham še domač fižol, ki je veliko boljši od kupljenega. Tega jedi dodam na koncu,” pravi bralka.

Ko je jed skoraj kuhana, dodamo še čebulo, ki smo jo na drobno sesekljali, prepražili na žlici olja. Dodamo še žličko rdele mlete paprike, začimbe po okusu in solimo.

Ko je jed kuhana, ji primešamo še kuhan fižol. Če je jed pregosta, dolijemo nekaj vode, v kateri se je kuhal fižol.

Okusna zimska jed na žlico. (foto: osebni arhiv bralke/T. N.)

Jed bo še bolj okusna, če jo boste kuhali dlje časa, odlična pa bo tudi za kosilo naslednjega dne.

“Jaz jo skuham za dva dni, pa se nihče ne pritožuje, ker je res dobra,”je zaključila naša bralka.

Zadnji članki

Ne spreglejte