sobota, 5 oktobra, 2024

Trik za okusen obrok: Hitro poletno kosilo

V poletni vročini se zelo prilegajo lahki in osvežilni obroki, zato smo za vas pripravili odličen recept za najboljšo vegansko poletno skledo s kvinojo in svežo zelenjavo. Ta vas bo napolnila z energijo, obenem pa vas bo osvežila. Obrok je zelo enostaven za pripravo, vsebuje pa ogromno hranilnih snovi.

Za lahek, hranljiv in osvežilen obrok potrebujete:

1 skodelico kvinoje

2 skodelici vode

1 avokado

1 korenček

1 kumaro

1 skodelico češnjevih paradižnikov

1/2 čebule

1 žlico sesekljanega svežega peteršilja

1 limono

2 žlici olivnega olja

Okusno kosilo (foto: pexels.com)

Priprava:

Kvinojo sperite pod hladno vodo. V loncu jo prelijte z 2 skodelicama vode in zavrite. Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte 15 do 20 minut. Med tem časom pripravite zelenjavo. Naribajte korenje, kumaro in paradižnik pa narežite na majhne kocke. Čebulo nasekljajte na tanke rezine, ter narežite avokado. Po želji lahko dodate tudi drugo zelenjavo, kot so paprika, radič, rdeča pesa …

Kvinojo, peteršilj in zelenjavo zmešajte in vse skupaj pokapajte z limoninim sokom in olivnim oljem. Vaša poletna solata je pripravljena!

Poletno skledo lahko postrežete hladno ali pri sobni temperaturi. Okrasite jo lahko s svežimi listi bazilike ali mete in postrežete z rezino polnozrnatega kruha.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte