sobota, 15 novembra, 2025

Top recept: Pečena kaša z jabolki

Pripravite okusno pečeno kašo z jabolki, naj v vaši kuhinji zadiši po jedi, ki so jo nekoč pogosto pripravljale naše babice.

Pečena kaša z jabolki je okusna jed, v času, ko je jabolk v izobilju pa odličen način, kako jih porabiti.

Priprava pečene kaše z jabolki. (foto: osebni arhiv)

Potrebujete:

  • Proseno kašo
  • Jabolka
  • Mleko
  • Maslo
  • Jajca
  • Vanilin sladkor
  • Sladkor
  • Cimet
Kaša z jabolki pred peko. (foto: osebni arhiv)

Priprava:

Kašo najprej skuhajte v vodi, ko zavre, odcedite in v lonec nalijte mleko. Dodajte košček masla, da preprečite prijemanje.

Počasi kuhajte, dolivajte mleko po potrebi. Ko je kaša kuhana (približno 20 minut), odstavite in počakajte, da se ohladi.

Kaši dodajte dva rumenjaka, vanilin sladkor in premešajte. Iz beljakov stepite sneg in ga previdno vmešajte v kašo.

Jabolka naribajte, dodajte jim cimet in nekaj žlic sladkorja.

Jensko skledo ali pekač namažite z maslom, nato pa na dno dajte eno plast kaše. Nato dodajte jabolka in jih pokrijte s plastjo kaše.

Po vrhu dajte nekaj koščkov masla in pecite pri 180 stopinj Celzijah, da kaša dobi lepo rjavo-rumeno skorjo. Dober tek!

Okusna kaša z jabolki. (foto: osebni arhiv)

Zadnji članki

Ne spreglejte