sobota, 5 oktobra, 2024

Top recept: Najbolj okusna gobova juha

V prispevku boste našli recept za najbolj okusno gobovo juho. Skrivnost se skriva v tej sestavini …

Sezona gob je tukaj, družbena omrežja so že polna fotografij gobarjev, ki ponosno razkazujejo svoj nabor.

Okusna gobova juha. (foto: freepik.com)

Če ste tudi vi ljubitelji gobjih jedi, vam bo zagotovo zelo všeč recept za pripravo okusne gobove juhe.

Zanjo boste potrebovali gobe, krompir, česen, čebulo, kislo smetano in sestavino, ki zelo izboljša okus – eno žlico že pripravljene gobove juhe v vrečki.

Priprava:

Najprej na olju prepražite nasekljano čebulo, ko zarumeni, dodajte očiščene in na manjše kocke narezane gobe, dobro premešajte in dodajte strok strtega česna. Ko česen zadiši, zalijte z vodo ali jušno osnovo, da so gobe pokrite in počasi kuhajte.

Medtem olupite dva do tri krompirje, enega narežite na drobne kocke in ga dodajte juhi, dva pa naribajte z ribežnom in dodajte gobovi juhi.

Krompir, ki ga boste naribali z ribežnom, se bo hitreje razpustil in zaradi tega bo juha bolj gosta.

Juho solite in poprajte po okusu, dodajte list lovora, nato pa na zmerni temperaturi kuhajte dobrih 20 minut.

Pet minut pred serviranjem v juho dodajte še žlico že pripravljene gobove juhe iz vrečke in žlico kisle smetane. Oboje zmešajte v decilitru vode in dolijte v gobovo juho.

Gobova juha s smetano. (foto: freepik.com)

Juha naj zavre, nato jo na zmerni temperaturi kuhajte še pet minut. Ko jo boste postavili na mizo, vanjo stresite še na drobno sesekljan peteršilj.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte