Prihaja čas, ko bo spet dišalo po kuhanemu vinu. Pripravljen po temu receptu, s skrivno sestavino, bo šlo vsem v slast.
Kuhano vino že mnogo let nosi naziv enega najboljših zimskih pijač. Recepti so zelo različni. Nekateri kuhajo rdeče vino, spet drugi imajo raje belo.
Mi vam ponujamo top recept z dodatno sestavino, zaradi katere bo kuhano vino še slajše.
Po temu receptu boste uporabili belo vino, h kateremu se odlično prilega pomaranča.
Potrebujete:
- Liter belega vina
- 3 dcl vode
- Tri pomaranče
- Sladkor po okusu
- Žlica javorjevega sirupa
- Cimetova palčka
- Nekaj nageljnovih žbic
- 2 dcl jabolčnega soka
Priprava:
Pomarančam izcedite sok in ga dodajte k vinu, dodajte jabolčni sok, vodo in ostale sestavine.
Kuhajte, a pazite, da vam vino ne bo zavrelo.
Ko doseže temperaturo tik pred vretjem, odstavite.
Kozarce okrasite.
Najprej rob kozarcev namočite s sokom pomaranče, nato rob kozarcev potopite še v sladkor.
Nalijte vino (precedite ga skozi drobno cedilo) in kozarce okrasite z rezino pomaranče.
Uživajte v top receptu za najbolj okusno kuhano vino.