Ste že kdaj pripravili golaž iz gob? Tako okusen je, da bo večkrat na vašem jedilniku.
Če ste tudi vi letos nabrali gobe, jih nekaj shranili v zamrzovalnik, ali pa imate še sveže, potem lahko iz njih pripravite okusen gobov golaž po receptu naših babic.
Potrebujete:
– gobe
– 4 čebule
– 2 stroka česna
– žlica mlete paprike
– sol, poper
– paradižnikova mezga
– mešanica začimb za golaž v vrečki
– olje
Priprava:
Gobe očistite in narežite na kocke. Čebulo olupite, drobno sesekljajte. Nato jo na olju prepražite, da postekleni. Dodajte gobe, deciliter vode, strt česen, sol in poper in dušite 20 minut.
Nato dodajte še žlico mlete paprike, vrečko pripravljenih začimb za golaž, paradižnikovo mezgo in zalijte z vodo.
Gobov golaž kuhajte na majhni temperaturi še pol ure, da se okusi lepo povežejo. Večkrat premešajte in dolijte vodo po potrebi.
Postrežete lahko s kruhovim narastkom, testeninami, krompirjem ali rižem. Dober tek!