V prispevku najdete idejo za okusno kosilo. Ste že kdaj nadevali palačinke z jabolčnim nadevom? Zelo okusno je …
Tokrat imamo za vas top idejo za kosilo: fižolovo juho in palačinke z jabolčnim nadevom.
Fižolovo juho pripravite iz kuhanega fižola, tega dobro spasirate s paličnim mešalnikom (lažje ga boste spasirali, če boste prilili nekaj vode ali vode, v kateri se je fižol kuhal), nato pa ga precedite skozi cedilo.
Fižolovo juho nalijte v lonec, dodajte za žlico paradižnikove mezge, solite, poprajte, dodajte list lovora in jušne rezance. Kuhajte, dokler rezanci ne bodo mehki.
Nadev za palačinke
Potrebujete domača jabolka, žlico masla, sladkor, cimet.
Domača jabolka operite in naribajte. V posodo dajte maslo, segrejte in ko se maslo stopi, dodajte naribana jabolka, cimet in sladkor. Dušite na zmerni temperaturi približno 20 minut.
Nato z jabolčnim nadevom namažite palačinke in zvijte. Za lepši videz potresite s sladkorjem v prahu.