četrtek, 25 julija, 2024

Sonja Javornik: Spoznati partnerja je danes enostavno, a kljub temu je vse več samskih oseb

Vse več oseb je samskih, vse več je ločitev. Publicistka Sonja Javornik razkriva, zakaj je tako. Se strinjate z njenim mišljenjem?

Publicistka Sonja Javornik letos sestavlja ekipo strokovnjakov, ki pomaga parom v šovu Poroka na prvi pogled. Skupaj s terapevtom Timotejem Strnadom in terapevtko Špelo Gornik se bodo trudili in svetovali parom, jih usmerjali in se z njimi, ko bodo nastopile težave, tudi pogovorili.

Spoznati partnerja je danes bolj preprosto kot kadarkoli, saj obstaja kup aplikacij za zmenke. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Sonja Javornik je za Top24Novice spregovorila o tem, zakaj je danes vse več samskih oseb.

“Bojim se, da bo samskih oseb v prihodnosti vedno več, saj se ljudje odtujujemo. Življenje se je močno spremenilo. Nekoč smo se več družili, tako da smo bili vajeni okoli sebe imeti ljudi. Družine so bile večje, danes veliko otrok odrašča v enostarševskih družinah brez nekih velikih socialnih mrež,” je dejala Javornikova.

“Vajeni smo bili tudi prepirov, zato jih nismo jemali tako usodno kot zdaj, ko je prvi prepir pogosto že povod za razpad nove zveze. Prijatelji na družbenih medijih nam lahko pošiljajo všečke, nimamo pa na voljo prave rame ali objema, kadar bi potrebovali tolažbo, zato se bolečina zdi še hujša. Vse to so razlogi, da imajo mnogi raje večjo distanco, saj te človek, ki ga spustiš blizu, lahko bolj prizadene,” meni Javornikova.

Vse več ločitev

“Današnji čas pa je tudi čas hitrih potešitev. Tako kot si vsako sezono menjamo garderobo, bi ob prvem zapletu menjali partnerje. Novo se nam zdi boljše kot staro. Življenje je postalo udobno, stroji opravljajo težaška dela. In zato se niti v odnosih ne bi kaj dosti potrudili. Pa še tisti, ki bi se, so pogosto nesrečni, ker vidijo, da na drugi strani ni pripravljenosti in nato zveza razpade,” meni Javornikova.

Sonja Javornik svetuje parom v eksperimentu. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Spoznati partnerja je danes zelo preprosto

“Spoznati partnerja je danes bolj preprosto kot kadarkoli, saj obstaja kup aplikacij za zmenke. Zagotovo se tam najde tudi kdo, ki si vseeno bolj kot samo hipnih užitkov želi odnosa na dolgi rok. Bližine, zaupanja, varnosti, ki ga daje dolgotrajni partnerski odnos,” je dejala Javornikova.

“Sicer pa priporočam, da se posvetimo stvarem, ki jih imamo radi in vpišemo v kakšno društvo, klub. Kajti ni boljšega, kot če partnerja spoznaš med aktivnostjo, ki jo imata že oba rada, saj je takšna povezanost izvrsten temelj za začetek dobrega odnosa,” poudarja strokovnjakinja.

Zadnji članki

Ne spreglejte