Ponujamo vam recept za najboljši pire krompir. Ko ga boste pripravili, boste prikimali, da še nikoli niste jedli tako dobrega …
Znana in zelo priljubljena ameriška kuharica Julia Child slovi po svojih odličnih receptih, ki jih rada deli z javnostjo. Med njimi je tudi recept za najbolj okusen pire krompir.
Childova je pripravila recept s kar 30 stroki česna, z dodatkom posebne sestavine – bešamel omake.
Najprej stopite štiri žlice masla, vanj stresite očiščene stroke česna in na zmerni temperaturi kuhajte.
Krompir olupite, narežite na tanjše rezine, dajte ga v hladno vodo, posolite. Ko zavre, kuhajte približno 20 minut.
Ko se česen zmehča, je treba mešanici dodati par žlic moke. Moko dve minuti vmešavajte v stopljeno maslo, da vse postane zlato, gosto in penasto. Nato dodajte mleko in premešajte, počasi kuhajte približno pet minut, dokler se ne zgosti.
Kremno česnovo omako nato dobro pretlačite, da je popolnoma gladka, brez vidnih koščkov česna. Uporabite lahko tudi palični mešalnik.
Ko je krompir kuhan, ga odcedite, dodajte mu štiri žličke masla, žlico kisle smetane in česnovo omako.
Dodate lahko tudi sesekljan peteršilj ali drobnjak, spol in poper.
Okus tako pripravljenega pire krompirja je božanski.