torek, 23 julija, 2024

Na cesti: Iz kampa Danica s kolesi do Bohinjskega jezera

Kamp, ki je odprt skozi celo leto in skrit v zavetju neokrnjene narave, je odlično izhodišče za kolesarjenje ali sprehode.

Konec poletja sva se z najinim Vančijem odpeljala do kampa Danica. Načrtovala sva sicer kampiranje v kampu Bohinj, a je bilo tam zaradi turistične sezone, ki je še trajala, in sončnega vremena, vse polno.

Z električnima kolesoma do Bohinjskega jezera (foto: osebni arhiv)

V kampu Danica sva bila prvič, všeč nama je bilo. Kamp leži zraven reke, v kateri se lahko prijetno ohladite, je velik, senčen, miren, čist.

Sobotni dan sva rezervirala za izlet do Bohinjskega jezera, ki je od kampa oddaljen približno osem kilometrov. Ker je bil sobotni dan vroč, sva se odločila, da namesto, da se na pot odpraviva peš, najameva električni kolesi.

S kolesom do Bohinjskega jezera (foto: osebni arhiv)

Ponudbe je bilo v Bohinjski Bistrici več kot dovolj, le Šefe se je pri povpraševanju za ceno nekoliko uštel. Za nekaj ur najema sva za dve kolesi plačala nekaj manj kot sto evrov, skoraj enkrat več, kot sva plačala za najem električnih koles v Goriških brdih v kampu Brdo.

A kljub temu je bil izlet čudovit. Kolesarska steza je namreč urejena stran od ceste, je varna tudi za otroke, na njej pešci in kolesarji. Obdaja jo tako čudovita narava, da sva si s Šefetom zaželela, da bi bila vsaj enkrat daljša.

Izlet do Bohinjskega jezera (foto: osebni arhiv)

Ker so električna kolesa odlična potuha, sva brez težav z njima raziskala še okolico Bohinjskega jezera.

Nato pa sva se zapeljala v kamp na točeno pivo. Vroče je bilo. A po pivu še bolj, zato sva sklenila, da poiščeva miren kotiček ob jezeru in se okopava. To ni bilo najlažje, saj je bilo polno kopalcev. A sva ga našla, zaplavala, se osvežila, nato pa odkolesarila nazaj proti kampu Danica.

Raziskovanje okolice Bohinjske Bistrice (foto: osebni arhiv)

Večer sva preživela v kampu, poleg najinega Vančija. Prav prijetno je bilo posedeti in v miru in tišini opazovati okolico, naravo, zadovoljne turiste. Še komarjev ni bilo veliko.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte