sobota, 5 oktobra, 2024

Ideja za kosilo: Svaljki v smetanovi omaki

Bralka Saška je za portal Top24Novice.si pripravila recept za okusno kosilo, svaljke v smetanovi omaki.

Svaljki v smetanovi omaki so okusna jed, ki je priljubljena po vsem svetu. Je polna nežnih okusov, ki jih lahko popestrimo s kančkom česna, tartufov ali čilija. Svaljke običajno pripravimo iz mehkega krompirjevega testa, prelijemo pa jih z omako po želji. Lahko si izberemo mesno, gobovo, zelenjavno ali smetanovo.

Ko govorimo o svaljkih v smetanovi omaki, je poznavanje dobrega recepta ključnega pomena. Svaljke izpopolnimo s kremno, bogato omako, katere recept vam razkrijemo v nadaljevanju.

Najboljši svaljki so tisti, ki kljub ravno pravšnje mehkobe ohranjajo čvrstot, da se lepo prepojijo z omako, pri tem pa ne razpadejo. Za odlično jed pa je ključnega pomena domača smetanova omaka, ki presega vse meje. Priprava je hitra in preprosta.

Ideja za okusno kosilo (foto: osebni arhiv)

Recept za najboljšo smetanovo omako

Potrebujete:

  • Maslo
  • Čebulo
  • 1 strok česna
  • Kislo smetano
  • Smetano za kuhanje
  • Drobnjak in peteršilj
  • Pekočo papriko v prahu
  • Sol in poper

 

Na ponvi stopite maslo in dodajte sesekljano čebulo. Pražite toliko časa, da postekleni. Na drobno sesekljajte česen in ga dodajte v ponev. Premešajte in pražite, da zadiši, nato pa zmanjšajte temperaturo na srednjo in dodajte kislo smetano in smetano za kuhanje. Omako dobro premešajte in začinite s soljo in poprom. Na drobno sesekljajte drobnjak in peteršilj ter ju dodajte omaki. Po želji lahko dodate še nekaj ščepcev mlete pekoče paprike.

Omako mešajte in kuhajte na rahlem ognju. Prelijte jo po kuhanih svaljkih in jo posujte s parmezanom ali naribanim sirom. Postrezite še tople, za prilogo pa pripravite skledo zelene solate. Dober tek!

Svaljki v smetanovi omaki so prava poslastica, ki jo lahko z malo truda pripravimo sami. Ustvarite kremasto jed po zgornjem receptu in uživajte v nežnih okusih in kremni teksturi svaljkov v smetanovi omaki.

Zadnji članki

Ne spreglejte