sreda, 15 januarja, 2025

Hitro in preprosto kosilo: Rižota po mehiško

Top ideja za hitro in preprosto kosilo. Sledite receptu in pripravite najboljšo mehiško rižoto.

Kombinacija barvite zelenjave, raznolikih okusov in začimb bo ustvarila pristno mehiško kosilo. Če želite pripraviti okusno, barvito in enostavno jed za družinsko kosilo ali večerjo, sledite spodnjemu receptu, ki smo ga pripravili za vas!

Ideja za mehiško kosilo. (Foto: Osebni arhiv)

Mehiška rižota za 4 osebe

Potrebujete:

  • 250 g riža
  • 1 žlička olivnega olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 paprika
  • 1 bučka
  • 100 g koruze
  • 80 g kuhanega rdečega fižola
  • 100 g stročjega fižola
  • 300 ml paradižnikove mezge
  • 1 čajna žlička paprike v prahu
  • Sol in poper
  • 1 žlica masla

Postopek

Zelenjavo operite in jo narežete na kocke. Čebulo popražite na olju in ko postekleni, ji dodajte sesekljan česen. Pražite nekaj sekund, nato pa v ponev dodajte še preostalo zelenjavo ter narezan stročji fižol. Vse skupaj dobro premešajte, nekoliko zmanjšajte temperaturo in pokrijte. Občasno premešajte in po potrebi dolijte vodo. Zelenjavo pražite toliko časa, dokler se ne zmehča.

Priprava zelenjave (Foto: Osebni arhiv)

Ko se zelenjava nekoliko omehča, ji dodajte fižol in koruzo iz konzerve ter paradižnikovo mezgo in začimbe po želji. Vse skupaj dobo premešajte in kuhajte na srednji temperaturi še nekaj minut.

Riž prelijte z vodo, premešajte in odlijte. To ponavljajte toliko časa, dokler voda ne bo čista. Riž dodajte zelenjavni mešanici in dobro premešajte, pokrijte in kuhajte 20 minut na srednji temperaturi ter po potrebi dodajajte vodo. Ko je riž kuhan, dodajte eno žlico masla in dobro premešajte.

Namig: za bolj nasiten obrok rižoti dodajte popečen tofu, okus pa lahko popestrite z naribanim sirom.

Dober tek!

Zadnji članki

Ne spreglejte