torek, 23 julija, 2024

Znana slovenska TV-voditeljica ganila z izpovedjo o hudi bolezni (in zmagi)

“Moja zgodba, moj boj,” je zapisala znana voditeljica in dodala, da upa, da bo s svojo izpovedjo komu pomagala …

Znana slovenska televizijska voditeljica Lea Mederal, ki na TV Aktual in Tv Veseljak pripravlja oddajo Potep z Leo, je sklenila, da javno deli svojo zgodbo.

lea mederal
“Na fotografiji levo imam le 50 kilogramov. Takrat je moja ščitnica delovala preveč. Slika desno pa je nastala, ko sem si ščitnico pozdravila,” je poleg fotografij pripisala Lea.

“Moja zgodba, moj boj, moja zmaga,” se začne njena osebna izpoved, s katero je ganila mnoge in mnogim tudi vlila kanček upanja.

Ta zapis pišem, ker tako čutim, je moja katarza. Upam, da bo komu ta zapis pomagal … Tako kot je meni pomagala izpoved Mojce Fatur v oddaji Zvezdana. Večno ji bom hvaležna, da mi je dala pogum in upanje.

Spomnim se, kako sem z odprtimi usti poslušala igralko Mojco Fatur, ki je voditeljici Zvezdani Mlakar razlagala, da si je ustvarila svoje vesolje in se odločila, da pozdravi neozdravljivo bolezen (mielodisplastični sindrom) na naraven način. Mojci je uspelo. Takrat sem si mislila: »Uau, pa ta ženska je neverjetna, nadzemeljska, res vredna občudovanja.« Njena zgodba je bila objavljena leta decembra leta 2020, julija leta 2021 pa sem dobila diagnozo: povečano delovanje ščitnice – bazedovka (avtoimunska bolezen). Obravnavana sem bila pod nujno!” je razkrila Mederalova.

Kilogrami so kopneli …

“Na kontrolo ščitničnih hormonov sem odšla, saj mi je moje telo sporočalo, da nekaj ni OK. Kljub temu, da sem res nenormalno jedla (predvsem nezdravo predelano hrano) so moji kilogrami kar kopneli. Tik preden sem se odločila, da si pregledam mojo hormonsko sliko, sem imela slabih 50 kilogramov!!! Na mojih 175 cm. Moja normalna teža (s katero sem zadovoljna) je sicer 60 kilogramov. Moje srce mi je divje nabijalo, ko sem legla k počitku. Tudi če sem spala 9 ur, se nisem zbudila spočita, bila sem kronično utrujena, šibka,” je pojasnila in dodala, da nad izvidi ni bila presenečena, je pa bila presenečena nad odnosom tirologinje na pregledu.

“V ambulanti sem bila točno 10 min. Vprašala me je o simptomih, mi naredila ultrazvok ščitnice in poslala na odvzem krvi. Zdravnice ni zanimalo kakšno je bilo moje življenje v zadnjem letu, ni se poglabljala v vzrok za nastanek bolezni, ni poslušala moje želje, da bi si ščitnico poskušala uravnati na naraven način. Ko sem predlagala, da bi spremenila prehrano, je samo zaničevalno rekla, da to ne bo rešilo težav. Napisala mi je recept in rekla, da naj začnem jemati tablete Propiltiouracil …,” je pojasnila Mederalova, nato pa zapisala, da je doma odprla škatlico Propiltiouracil tablet in začela brati stranske učinke, med katerimi je naštela težave z dihanjem, vnetje jeter, okvara dleovanja možganov, bruhanje, izpadanje las …

“Pa sem si mislila, ja super, teh neželenih stranskih učinkov mi pa v ambulanti zdravnica ni izpostavila. Takrat sem si rekla: “Ne, ščitnico bom najprej probala pozdraviti na naraven način, če pa mi res ne bo uspelo, še vedno lahko začnem jemati tablete. A če je uspelo Mojci Fatur, s toliko bolj hudo boleznijo, zakaj ne bi tudi meni.” Pa sem začela … Z vsemi možnimi alternativami,” je pojasnila.

Naštela je številne tehnike in metode, s katerimi je poskušala, a ni bila povsem zadovoljna. Tudi ščitnica ni bila v mejah normale.

lea mederal
Lea Mederal (foto: Facebook/Lea Mederal)

Knjiga ji je spremenila življenje

“Takrat, po enem letu alternative, sem (še danes ne vem zakaj) dobila v roke spet knjigo Placebo ste vi. Sicer sem knjigo enkrat že prebrala, a ko sem jo v tistem obdobju prebrala še enkrat, sem jo dojela in vsrkala čisto drugače, kot prvič. Ko sem prebrala knjigo drugič, sem si rekla: “To je to! Rešitev je v meni.”

Pomagaj si sam in bog (karkoli že verjameš) ti bo pomagal, je pregovor, ki ga velikokrat slišimo, a dejansko drži! Avtor knjige dr. Joe Dispenza me je začel zelo zanimati. Prebrala sem vse njegove knjige, a najbolj me je navdušila knjiga: Postanite brezmejni. V knjigi podrobno opisuje kako se lotiti meditacije, kako naši možgani delujejo med meditacijo in zakaj si z meditacijo lahko pozdravimo bolezni,” je pojasnila Mederalova.

A ni šlo tako zlahka, med meditacijo so ji misli švigale sem ter tja. Prijateljica ji je priporočila vrhunskega terapevta, ki pa ji je zelo pomagal.

“Gospod mi je res znal prisluhniti, razčistila sva zamere s katerimi sem se ciklala, vprašala sem ga če zna meditirat, rekel je, da zna in tako da je z mano (baje da prvič v njegovi poklicni poti) na koncu terapij celo meditiral. Pomagal mi je utišati dvome v moji glavi. Pri njemu sem bila le petkrat. A je bilo dovolj,” je povedala.

“Začela sem meditirati. Vsak dan po 25 min! Čisto dovolj. Največkrat v naravi. 4 mesece sem vizualizirala zdravo ščitnico, si pričarala občutke sreče in hvaležnosti, ker je moja ščitnica zdrava. V mislih sem si pričarala sliko, kako pridem na odvzem krvi, kako me nič ne zaboli, ko me zbodejo, potem pa pridem domov, dobim rezultate … In rezultati so v mejah normale, jaz pa sem noro srečna in radostna. In tako je bilo! Po 1 letu in pol alternativnega zdravljena in sem si odšla pregledat hormone ščitnice – in so bili (so še vedno) v mejah normale, jaz pa sem srečna, hvaležna in zdrava,” je razkrila voditeljica.

“Ščitnico sem si v največji meri pozdravila z meditacijo, pripomogla pa je tudi psihoterapija, zdrava prehrana in spanje. O ja, tudi spanje je pomembno! Morda so te stvari pomagale meni, nekomu pa bi čisto nekaj drugega. Morda pa sem komu dala upanje, da je mogoče.

Danes se še vedno izogibam beli moki (jem domač pirin ali ajdov kruh), trudim se jesti ekološko hrano, občasno (po potrebi) meditiram,” je zaključila s svojo zgodbo.

Njeno celotno zgodbo si lahko preberete na spodnji povezavi.

Zadnji članki

Ne spreglejte