torek, 23 julija, 2024

Znana Slovenka z iskrenim zapisom mnogim ženskam dala misliti

Se strinjate z zapisom znane Slovenke?

Znana slovenska igralka Ana Dolinar Horvat je sklenila, da svoje spletne prijatelje in oboževalce tokrat nagovori o prav posebni temi – videzu ženske.

Naša družba je nevarno obsedena z videzom. In z mladostjo. Zato, ko izgubimo mladost, izgubimo moč. V to nas želijo prepričati in zelooooo dobro jim uspeva. Farmacevtska in lepotna industrija zaradi nas, žensk, cvetita. Ker videz je VSE! Videz je tisto, kar nas določa. Vedno smo samo še en poseg od popolnosti, en tretma od sreče, eno anti-aging kremo od ljubezni. In če ženske ne bi toliko časa, energije in denarja namenjale videzu, bi svet mogoče že izgledal drugače. Ker večina stvari v življenju ženske nam je predstavljenih kot TEŽAVA, menstruacija, nosečnost, porod, menopavza, staranje…in farmacevtska in lepotna industrija sta samo našli REŠITVE za vse naše težave. Zato smo ženske največje potrošnice, kapitalizem cveti zaradi nas, ker kupujemo rešitve za porobleme. In če problemi ne bi obstajali, če bi ženske verjele v svojo vrednost, nam ne bi mogli ničesar prodat! Kapitalizem cveti na IZMIŠLJENIH problemih žensk. Vse kar bi nas moralo opolnomočit (menstruacija,porod, menopavza, staranje…), patriarhat predstavi kot problem, ki pa ga lahko reši.

Ko sem pakirala za na Silbo, sem se srečala pred dilemo ali vzamem s sabo po petih letih dvodelne kopalke.

Še ne dolgo nazaj bi lahko z lahkoto naštevala stvari, ki jih na svojem telesa ne maram. Prvi na seznamu pa bi bil sigurno “po Lunovski trebuh “ s strijami, raztegnjeno kožo, mehek. Ampak namesto tega, namesto patriarhalnih zapovedi bom letos izbrala svobodo, sproščenost in ljubezen do sebe. In I don’t give a fuck. Letos bo moj trebuh spet začutil sonce na poškodovani koži. In jaz se bom počutila kot neperfektna, nepopolna, zelo seksi mama!” je zapisala.

Ob koncu svojega zapisa pa je zastavila še vprašanje: “Kaj boste letos naredile, da pokažete svojemu telesu, da ga sprejemate točno takšnega kakršno je?”

S svojim zapisom je sprožila številne odzive, številne ženske so njeno objavo podprle.

Ena redkih javnih osebnosti, ki se upa pokazati brez filtrov in umetnih dodatkov in izraziti lepoto, ki jo nosi navzven in navznoter. Hvala za prelepo objavo,” se je glasil eden izmed mnogih komentarjev.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Dolinar (@anadolinarhorvat)

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte