Televizijska voditeljica Rosvita Pesek je razkrila, na kaj je ‘nora’ ona.
Znana slovenska televizijska voditeljica Rosvita Pesek je s svojimi spletnimi prijatelji in sledilci delila nekaj fotografij, s katerimi je pokazala, kaj se je naučila. Pojasnila je, da je bila v zelo dobro družbi, učila pa se je peke langaša, tradicionalne madžarske jedi.

»Vsi so nori na pizzo. Jaz sem na langaš. Ki je opazno bolj Naš kot pizza. Razlika v testu niti ni tako velika. Pri pizzi so kvas, moka, jajce, sol, pri langašu krompir, jajce, moka, kvas, sol. Lahko tudi jogurt.
Testo se oblikuje v kroglice, da vzhajajo in ko narastejo za približno še eno velikost, so prave za raz-vlečenje. Potem pa v olje z njimi. Langaš je ovrt prej kot je pizza pečena, dodatki pa po želji. Premaz z oljem in česnom (mini tržaška brez peteršilja) morda kisla smetana, pogosto še sir, če si smeš “privoščiti” pa kar vse troje. Okusno in prava jed za hlad, ki se napoveduje.
Spoznala sem ekipco, ki mi je vse podrobno razložila – učila sem se od zmagovalcev na langašijadi – čakam popoldan, ko se bom lotila tudi sama.
Ne glede kako “dobro” mi bo morda uspelo v domači kuhinji, bo zmeraj nekaj manjkalo. Družba veselih in zagnanih Prekmurcev, ki so tako ponosni na svojo tradicionalno kuhinjo. In katere nauke tako radi delijo.
Hvala Turnišče,« je zapisala poleg fotografij.
Odzvali so se številni, ki prav tako langaš dobro poznajo. Številni so ji zapisali, da ga tudi sami obožujejo. Številni so v komentar zapisali, s čim ga obložijo, da jim je še boljši.

