torek, 23 julija, 2024

Poslovila se je legendarna igralka, ki smo jo v tej vlogi oboževali vsi

Filmski svet žaluje, poslovila se je svetovno znana igralka, ki je s priljubljeno serijo razveseljevala mnoge …

Številni tuji mediji poročajo o smrti priljubljene igralke Gudrun Ure, ki jo mnogi gledalci poznajo iz zelo priljubljene otroške serije Superbabica, ki je bila tudi pri nas predvajana v osemdesetih letih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mommie Dearest (@handlethesocks)

Njena vloga babice, ki je dobila supermoči, ko jo je zadel čarobni žarek, ji je prinesla množice mladih oboževalcev v seriji ITV, ki se je predvajala od leta 1985 do 1987, poroča BBC.

Kot poročajo mediji, je Gudrun umrla v starosti 98 let, njeno smrt je potrdila njena nečakinja Kate McNeill.

Njena nečakinja se je spominja kot “zelo prijazne” osebe, ki je bila vesela, da so jo prepoznali po njeni najslavnejši vlogi. Njena nečakinja je dodala: “Imela je zelo nepozaben glas. Spomnim se, da je moj mož nekega večera gledal Casualty, jaz pa sem rekla ‘to je Gudrun’, takoj ko sem zaslišala glas.”

Zaigrala je v številnih gledaliških predstavah

Ure je poleg superbabice nastopala tudi v številnih gledaliških predstavah, radijskih igrah in drugih televizijskih oddajah, med drugim je igrala ob Orsonu Wellesu v odrski različici Shakespearovega Othella, ki jo je leta 1951 režiral hollywoodski zvezdnik.

Ure se je rodila 12. marca 1926 na območju Campsieja Allanu in Lily Ure. Bila je najstarejša od treh otrok in je preživela dva brata.

Vlogo superbabice je odigrala pri 59. letih

Čeprav je imela dolgoletno kariero, je svojo najslavnejšo vlogo dobila pri 59 letih, ko je prevzela vlogo superbabice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaye Woe Kagenda (@music.film.tv)

Predstava je temeljila na seriji knjig Forresta Wilsona in je govorila o babici Smith, ki dobi supermoči, potem ko jo po nesreči zadene čarobni žarek.

S svojimi močmi varuje prebivalce Chiseltona pred številnimi zlobneži – predvsem pred spletkarskim Scunnerjem Campbellom škotskega igralca Iaina Cuthbertsona.

Oddaja je bila zelo priljubljena in je bila prodana v tujino v približno 60 drugih držav.

Leta 1985 je prejela mednarodno nagrado emmy v kategoriji za otroke in mladino.

V oddaji so nastopili tudi številni gostje, med njimi Billy Connolly, ki je tudi zapel melodijo oddaje, komik Spike Milligan, nekdanji Doktor Who Patrick Troughton in prvak v močni borbi Geoff Capes.

Ure je bila več kot 40 let poročena z Johnom Ramsayjem, ki je umrl leta 2008. Zakonca sta imela pastorka Gordona. Živela je v Londonu in umrla na svojem domu.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte