torek, 23 julija, 2024

Miki Vlahovič: “Tokrat sem poslušal sebe”

Glasbenik Miki Vlahovič je razkril ozadje nove pesmi in spregovoril o novem obdobju, ki ga čaka že zelo kmalu …

Glasbenik Miki Vlahovič se je predstavil z novo skladbo Naj tamburaši zaigrajo. Z njo je želel svoje poslušalce popeljati v svet spominov, ljubezni in hrepenenja. “Vsaka nota in vsaka beseda v tej pesmi prihaja iz najglobljih kotičkov mojega srca. To ni le moja zgodba, ampak zgodba mnogih med nami, ki smo ljubili, izgubili in kljub vsemu nadaljevali,« je dejal glasbenik, ki je novo skladbo ustvaril skupaj z Rokom Lunačkom in Krešimirjem Tomcem.

Miki Vlahovič s celotno ekipo (foto: Sašo Radej)

O novi skladbi, pa tudi o tem, da bo kmalu postal dedek, je Vlahovič spregovoril za portal Top24Novice.si.

Kaj vam pomeni vaša nova pesem Naj tamburaši zaigrajo?

Vsaka skladba je seveda nekaj posebnega in kot vsi, tudi sam nanje gledam kot na novega otroka, na katerega sem neizmerno ponosen. ‘Naj tamburaši zaigrajo’ je vseeno nek mejnik v moji glasbeni karieri, saj se z njo po svoje vračam k svojim glasbenim koreninam. To je glasba, v kateri se počutim domače in jo tudi želim izvajat. Glasbeniki velikokrat poslušamo, kaj bi morali izvajali, premalokrat pa pri izbiri skladbe poslušamo morda sebe. Tokrat sem poslušal sebe in upam, da tamburaši pridejo do vseh, ki jih morda ravno v tem trenutku najbolj potrebujejo.

Dejali ste, da je pesem spomin na vašo preteklost, lahko poveste kaj več o tem?

Mislim da je to kar neka univerzalna izkušnja v ljubezni. tako da to ni samo moja preteklost, ampak preteklost večine. Ene zveze obstojijo, druge ne. Vsi smo bili že kdaj razočarani.

Pri projektu sodeluje tudi vaša hči. Kako je sodelovati s hčerko?

Tia je že navajena kamer, tako da tehnično gledano z njo ni bilo težav. Ji pa tudi sicer maksimalno  zaupam. K vsemu, česar se loti, pristopi 100%. Sicer pa med njo in ostalimi nisem delal razlike. Pri snemanju smo bili vsi enaki.

V kratkem boste postali dedek, vaš sin in snaha bosta dobila deklico. Kakšen dedek boste? Kaj vam pomeni to novo obdobje, ki prihaja?

Najboljši dedek, seveda! (smeh). Ja, to je res čisto novo obdobje, ki ga še ne poznam, a se ga neizmerno veselim. Glede na to, da je očitno ‘baby boom’ in bo kar nekaj mojih prijateljev prav tako postalo babic in dedkov, že vidim, da bomo imeli tekmovanje v vozičkanju (smeh).

Zadnji članki

Ne spreglejte