torek, 23 julija, 2024

Izpoved Tanje Žagar o boju z rakom ganila vso Slovenijo. Takšnega odziva ni pričakoval nihče

Tanja Žagar je razkrila, da se je zadnje mesece borila z rakom in ga premagala. Da se bodo na njen zapis tako množično odzvali ljudje, ni nihče pričakoval …

Priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar je na svoj 42. rojstni dan ganila z zapisom na družbenih omrežjih. Pokazala je, da ima sedaj kratke lase, kar pa je posledica njenega boja z rakom na dojki.

Decembra lani je izvedela, da ima raka na dojki, nato so sledile kemoterapije in operacija.

tanja žagar
Tanja Žagar je javno spregovorila o svojem boju z rakom. (foto: TV Sloveinija/posnetek zaslona)

V teh mesecih sem sicer že večkrat razmišljala o tem, da to podelim z vami, saj se mi zdi prav, da se o teh stvareh na glas in odkrito pogovarjamo in da si izmenjujemo svoje izkušnje, ker je tega res veliko. Vendar do sedaj enostavno še ni bil pravi trenutek za to. Dokler točno ne veš kako in kaj, je težko karkoli razlagat, nekaj na pamet govoriti pa seveda tudi ne gre. Poleg tega so bili v tem obdobju ves moj čas, energija in čustva usmerjeni v mojo družino. Zato ob tej priliki hvala medijem, ki so spoštovali mojo odločitev, da s pisanjem o bolezni počakamo na trenutek, ko bom na to pripravljena. In seveda iz vsega srca hvala vsem čudovitim, srčnim ljudem na onkološkem inštitutu v Ljubljani,” je zapisala Žagarjeva.

Upam in verjamem, da si dandanes večina žensk redno pregleduje dojke, a bi vas vseeno želela tudi sama spodbuditi k rednim pregledom. Ne govorim le o samopregledovanju, ampak tudi o rednih pregledih pri zdravniku. Sama namreč nisem zatipala ničesar, saj sem imela nezatipno obliko. Nekega večera sem zagledala kri, ki mi je pritekla iz desne bradavice. Po mamografiji so mi sporočili, da v desni dojki ni ničesar, da so pa nekaj našli v levi. Za to kri bom vedno hvaležna, saj me je rešila. Občutek imam, kot bi mi jo poslala moja mami, da bi me opozorila, da nekaj ni vredu. Tako nekako sem si to razložila jaz,” je razkrila pevka.

Pod njeno objavo se je v manj kot enem dnevi zvrstilo že več tisoč komentarjev. Številni njeni oboževalci, prijatelji, znanci, znani slovenski obrazi, so ji voščili za rojstni dan, obenem pa zapisali mnogo lepih, pozitivnih in srčnih besed.

Med komentarji so se oglasili številni, ki so ji zapisali, da dobro vedo, kaj doživlja, da so sami prehodili podobno pot in premagali raka. Oglasili pa so se tudi takšni, ki boj z rakom bijejo v tem trenutku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tanja Žagar (@tanjazagar)

Pozitivne misli, pozitivna energija ima moč. Tudi na družbenih omrežjih. In ko se pojavi na tisoče lepih, srčnih in iskrenih komentatorjev, ki pošiljajo dobre misli iz vseh koncev Slovenije, drugače kot vse dobro, ne more biti …

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte