torek, 23 julija, 2024

Igralka Tina Gorenjak iskreno spregovorila o raku in zdravljenju s kemoterapijo

Igralka Tina Gorenjak je iskreno spregovorila o borni z rakom in kako jo je ta lansko leto zaznamovala.

Znana slovenska igralka Tina Gorenjak je javno spregovorila o borni z rakom. Razkrila je, da je bilo lansko leto zanjo leto kemoterapij, obsevanj, imela je tudi operacijo.

Leto 2023 je bilo zame in kolikor vem, tudi za mnoge od vas, težko leto.

Polno čudnih preizkušenj, nepričakovanih obratov na slabše, ravno takrat, ko sem že mislila, da bo šlo končno na bolje, leto velikega truda za vsak dosežek, leto, ki ga je pri meni zaznamovala bolezen, kemoterapija, obsevanje, operacija, leto, ko se mi je zdelo, da vsak dan vlečem energijo iz “petnih žil” in voljo iz skrivnih rezerv mojega bitja.

Leto, ko je bilo vse tako ekstremno, nezdružljivo, nepredstavljivo. Leto, ko bi bilo edino pametno in logično, da bi si vzela čas zase in za okrevanje, pa si tega po zadnjih treh letih, ko nisem mogla normalno delati, zdaj nisem niti želela niti mogla,” je zapisala na družbeno omrežje Facebook in dodala, da je imela ves čas zdravljenja ob sebi čudovite ljudi, ki so ji pomagali do hitre ozdravitve.

A lansko leto pri njej ni zaznamovala le bolezen, doživela je tudi lepe stvari, med drugim je izdala ponatis knjižnega prvenca, zaigrala pa je tudi v predstavi Na zdravje, skupaj s prijateljico, radijsko in televizijsko voditeljico Tanjo Kocman.

Tina Gorenjak in Tanja Kocman (foto: Facebook/Tina Gorenjak)

“To je bilo leto, ko je izšel je moj knjižni prvenec Najti ljubezen, ki je prav kmalu doživel ponatis in je v samem vrhu izposojanih knjig v vseh knjižnicah po Sloveniji. Kljub bolezni sem preživela nepozabno poletje in v veliki stiski spoznala, da imam čudovitega življenjskega sopotnika. Za zaključek leta pa sva s Tanjo Kocman ustvarili komedijo Na zdravje, ki je požela čudovite odzive.

A večina okoliščin je bila zelo težkih, oteženih, ogromno je bilo vloženega dela, truda, volje in na koncu leta me vse skupaj precej zdelalo. Prvič v življenju sem odštevala dni do konca leta.

Zato sem se odločila, da leto 2024 posvetim preobrazbi na bolje in lahkotneje. Odločila sem se, da se moram otresti strahov, ki so se prikradli vame v zadnjih letih negotovosti in ponovno najti globoko zaupanje v življenje in sebe. Želim vam enako!” je Gorenjakova razkrila v svojem zapisu.

Zadnji članki

Ne spreglejte