četrtek, 25 julija, 2024

Glasbeni svet žaluje: Poslovil se je znani slovenski glasbenik, ki smo ga poznali vsi

Poslovil se je legendarni slovenski glasbenik, ki je za seboj pustil zelo velik pečat v slovenski glasbi …

Kot poročajo številni slovenski mediji, se je poslovil glasbenik, harmonikaš in soustanovitelj Ansambla bratov Poljanšek, Rudi Poljanšek.

Ta je skupaj s svojima bratoma Mirom in Danilom ustanovil narodno zabavno glasbeno skupino Ansambel bratov Poljanšek leta 1971. bil je avtor številnih skladb.

Kot poročajo mediji, pa je harmoniko igral tudi v folklorni skupini Kamniška Bistrica.

Poljanšek je bil star 71 let, umrl pa naj bi po hudi in zahrbtni bolezni.

Poslavljajo se številni …

Od priljubljenega glasbenika so se poslovili mnogi znani glasbeniki, ki so mu nekaj besed v slovo zapisali tudi na družbenih omrežjih.

Težko je in boli, ko te taka legenda kot si ti Rudi zapusti. V srcu vedno boš zapisan in tvoje melodije, ki jih bomo še bolj srčno igrali ter s ponosom prenašali na naslednje rodove. Premalo je beseda HVALA Rudi, za vse nasvete, vspodbude, melodije, šale in preživeti čas v naši družbi,” so zapisali člani Ansambla Poljanšek

Dragi moj prijatelj Rudi Poljanšek …zbogom…rešen si bolečin in trpljenja.. Ni se nama izšlo srečanje, da si izmenjava norčije, da zamenjava skladbi -Rudijeva- “žena ob tebi sem srečen” in moja- “rad bi se postaral s teboj”…pa vendar bodo tvojega prihoda veseli vsi tisti, ki so odšli pred tabo, ko sva sva se pogovarjala o teh temah. Hvala za tvoje vzpodbudne besede takrat, ko sem jaz bil na pragu smrti in si me spremljal in bodril, da se počasi pobiram…,” mu je v slovo zapisal glasbenik Zvone Lipovšek – Lipy, član Ansambla Lipovšek.

Če je kdaj srce otožno, kot je tih jesenski dan, si harmoniko oprtam in si valček zaigram. Mirna topla melodija mehko boža mi srce, razvedri se lice moje in oči mi zažare.

Dragi prijatelj Rudi Poljanšek, nikoli pozabljen. V veliko čast nam je bilo da smo se spoznali, pokramljani in tudi kakšno Tvojo skupaj zaigrali. Tvoja dobra volja, smeh in pozitivna energija ne bo nikoli pozabljena. Nikoli pozabljene pa ne bodo melodije izpod tvojih rok, ki jih poznajo stari in mladi.

Rudi, kaj naj ti še rečemo. Še bomo zaigrali skupaj. Morda pa nekoč, morda pa nekje. Dragi prijatelj Rudi, Naj ti bo lahka zemlja,” so zapisali člani Ansambla Dolenjski Veseljaki.

Zadnji članki

Ne spreglejte