četrtek, 25 julija, 2024

Britanski dvor v skrbeh: Vojvodinji so diagnosticirali težjo obliko raka

Britanski dvor se sooča z zelo težko situacijo, kot je sedaj razkrito, so vojvodinji odkrili hudo obliko raka …

Po poročanju številnih medijev, se na britanskem dvoru soočajo z resnimi težavami. Kar trije člani kraljeve družine imajo zdravstvene težave.

S kraljevega dvora je najprej prišla informacija, da so valižansko princeso Kate operirali, v bolnišnico pa bo moral tudi kralj Karel. Kot je znano, bo operiran zaradi benignega povečanja prostate. Ob tem mnogi domnevajo, da je kralj želel svojo diagnozo deliti z javnostjo v upanju, da bo s tem spodbudil čim več moških, da se pravočasno odpravijo na pregled in s tem izognejo morebitnim zdravstvenim težavam.

Sedaj pa je javnost pretresla še ena zelo pretresljiva novica, bivši ženi princa Andrewa, vojvodinji Sari Ferguson so odkrili težjo obliko raka.

Ta se je oglasila in za javnost dejala, da si bo vzela nekaj časa zase, odkrili so ji namreč maligni melanom. Gre za obliko kožnega raka.

“Vzela si bom nekaj časa zase, saj so mi diagnosticirali maligni melanom, obliko kožnega raka, kar je moja druga diagnoza raka v enem letu po poletni diagnozi raka dojke, zaradi katere sem prestala mastektomijo in rekonstruktivno operacijo. Po zaslugi mojega dermatologa je bila bolezen odkrita. Seveda je zame še ena diagnoza raka velik šok, a sem dobre volje in hvaležna za vaša številna sporočila, polna ljubezni in podpore,” je dejala vojvodinja ob tem pa pozvala vse, naj bodo pozori na kožne spremembe.

Lani so ji odkrili raka dojke

Vojvodinja se je v lanskem letu soočila z diagnozo raka na dojkah, sedaj pa je ponovno prejela diagnozo, tokrat kožnega raka. 64-letna vojvodinja je bila poročena z vojvodo Yorškim, princem Andrewom, s katerim sta leta 1996 vložila papirje za ločitev.

Zadnji članki

Ne spreglejte