torek, 23 julija, 2024

Ta rastlina je zeleni magnet za srečo, uspeh in obilje. Jo imate v vašem domu?

Verjame se, da tri stebla predstavljajo srečo, bogastvo in dolgo življenje. Pet ali šest stebelc prinaša denar in srečo, sedem stebel pa lahko simbolizira dobro zdravje. Imate to rastlino v vašem domu tudi vi?

Imate radi lončnice v stanovanju? Imate morda med njimi tudi Dracaeno Sanderian ali vodni bambus? Feng šui namreč pravi, da ta rastlina v dom privablja srečo, denar, srečo in blaginjo, in če jo po feng šuju postavite na pravo mesto v domu, bo pravi magnet za pozitivno energijo.

foto: pixabay.com

Dracena Sanderian ni zahtevna

Dracena Sanderian ni zahtevna lončnica, je pa zelo lep okras. Če želite, da bo lepo rasla in bila zdrava, potem je pomembno, da redno obrezujete stebla. Kot pravi feng šui naj bi to pomagalo usmeriti energijo nazaj v steblo, kar pa povzroči, da zrastejo novi in zdravi listi. Tako bo rastlina še bolj bujna.

Dracena Sanderian ima rada vodo

Zanimivo je tudi dejstvo, da ima rastlina Dracena Sanderian prav tako kot zemljo, rada tudi vodo. To pa pomeni, da jo lahko posadite v zemljo ali pa jo vzgajate kar v okrasnih kozarcih, v katere dodate okrasno kamenje in jih napolnite z vodo. A pozor: če boste bambus vzgajali le v vodi, je nujno, da ji dodate gnojilo, veliko lepše pa vam bo rastlina uspevala, če boste vodo filtrirali ali pa uporabljali deževnico. Dracena Sanderian ali bambus, ima namreč raje mehko vodo.

foto: pixabay.com

Stebla rastline privabljajo srečo in denar

Po feng šuiju naj bi bila bambusova stebla tista, ki v dom privabljajo denar, uspeh in blaginjo. Če ima rastlina tri stebla, privablja v dom srečo, bogastvo in dolgo življenje. Pet ali šest stebel prinaša denar in srečo, sedem stebel pa lahko simbolizira zdravje.

Če boste bambus postavili na severovzhodni del vašega stanovanja ali pisarne, se bo aktiviralo bogastvo. Če bo rastlina na vzhodni strani stanovanja, boste s tem v dom prinesli obilo zdravja.

Članek smo našli na portalu atma.hr.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte