ponedeljek, 15 julija, 2024

Stoletna metoda: Ne zavrzite riževe vode, tako koristna je

Ne zavrzite vode, v kateri se je kuhal riž, ker je odlična za mehčanje las.

Gre za stoleten trik, ki se ga že stoletja poslužujejo na Kitajskem, v Indiji, Koreji in na Japonskem.

Ko nekuhan riž operete s hladno vodo oziroma ga operete dvakrat, po tretjem pranju pa vodo, v kateri se je riž kasneje namakal in kuhal, ne zavrzite več in jo uporabite.

Riževa voda polepša lase. (foto: freepik.com)

Uporaba tako pridobljene vode je v zadnjem času eden največjih trendov po vseh družbenih omrežjih. Dekleta in ženske kot rezultat te metode, ponosno razkazujejo lepoto, sijaj svojih las in čudovito negovan obraz. Vse to pa pripisujejo le vodi, v kateri se je namakal in kuhal riž. Trenutno je vsekakor na zahodu ta praksa novi trend med tem, ko na daljnem vzhodu ženske to počno že stoletja.

V članku objavljenem v Journal of Cosmetic Chemists, so japonske dvorne dame v obdobju Heian (med 794. in 1185. letom) vsako dnevno svoje lase in obraz izpirale z riževo vodo, ki so jo imenovale Yu-Su-Ru.

Kako uporabiti riževo vodo?

Ko boste skuhali riž, vodo shranite v steklen kozarec s pokrovom in oglajeno hranite v hladilniku.

Zjutraj ali zvečer s takšno vodo operite obraz, nato pa sperite s toplo vodo in obrišite z bombažno brisačo do suhega.

Ko boste umivali lase, jih najprej zmočite, nato nanje nanesite riževo vodo in masirajte lasišče nekaj minut. Pustite na laseh, da zdravilne učinkovine delujejo še nekaj minut, nato sperite s toplo vodo in lase umijte z blagim šamponom.

Zadnji članki

Ne spreglejte