petek, 20 septembra, 2024

Praznični recept: Hrustljavi karamelizirani mandlji

Ste že poskusili hrustljave karamelizirane mandlje? Odlična sladica za prihajajoče praznike ne sme manjkati.

Hrustljavi karamelizirani mandlji so v nekaterih evropskih državah znana praznična sladica. Za božič ne manjkajo.

Priprava je zelo enostavna, okus pa božanski.

Hrustljavi karamelizirani mandlji so lahko tudi lepo božično darilo, ki se ga bo razveselil vsak ljubitelj sladkega.

Potrebujete:

  • 200 g mandljev
  • 180 g sladkorja
  • 20 g vanilina
  • 2 mali žlički cimeta v prahu
  • Polovico žličke mletega muškatnega oreščka
  • Ščepec soli
  • Deciliter vode
Recept za karamelizirane mandlje je enostaven. (foto: pexels.com)

Priprava:

Začimbe, vanilin, sladkor in sol premešajte.

V večjo ponev najprej nalijte vodo, dodajte mešanico sladkorja in začimb. Segrejte, ko začne vreti, dodajte mandlje in jih ves čas mešajte.

Mešajte in kuhajte tako dolgo, da vsa voda izhlapi in se sladkor karamelizira ter prime okrog mandljev.

Nato jih stresite na peki papir in ohladite.

Ohlajene lahko shranite v posodi ali vrečki. Odlični so za darilo.

Zadnji članki

Ne spreglejte