Za vas smo pripravili odličen recept za prilogo, ki se poda k mnogim jedem.
Pire krompir je ena izmed najbolj okusnih prilog, ki s svojo kremasto teksturo in bogatim okusom obogati marsikatero jed. Priprava pireja je zelo preprosta, zahteva pa zelo malo sestavin. Kljub temu pa zahteva nekaj trikov, ki jih je vredno poznati, saj poskrbijo za še boljši okus. Tukaj je recept za najboljši pire krompir:
Sestavine:
- krompir
- maslo
- mleko
- kisla smetana
- topljeni sir
- sol po okusu
- ščepec muškatnega oreščka
Priprava:
Krompir olupite in narežite na kocke. Zavrite vodo, dodajte sol in kuhajte krompir približno 20 minut, dokler se ne zmehča.
Med tem časom segrejte 70 mililitrov mleka in mu dodajte eno žlico masla ter topljeni sir. Segrevajte in mešajte toliko časa, da se sir in maslo stopita.
Ko je krompir kuhan, ga odcedite in pretlačite, med tlačenjem pa dodajajte mešanico, ki ste jo prej pogreli. Na koncu pire krompirju dodajte še dve žlici kisle smetane in vse skupaj premešajte z metlico.
Po potrebi začinite s soljo in po želji dodajte ščepec muškatnega oreščka.
Pire krompir postrezite takoj, saj je najboljši, ko je še vroč. Odlično se bo podal k marsikateri jedi, omakam in zelenjavi.
Dober tek!