četrtek, 19 septembra, 2024

Ideja za najboljšo domačo bučno juho

Preprost recept za najboljšo domačo bučno juho. Potrebujete le nekaj sestavin, priprava pa vam bo vzela zelo malo časa.

Buče so še posebej dobrodošle v jeseni, saj so prava zakladnica hranil. Bogate so z vitamini, kot sta vitamin A in C, ter antioksidanti, ki krepijo imunski sistem. Vsebujejo tudi vlaknine, ki prispevajo k boljši prebavi. Poleg tega so buče nizkokalorične, zato so odlična izbira za lahke in hranljive obroke.

To je recept za najboljšo domačo bučno juho, ki vas bo grela v hladnih jesenskih dneh.

buča
Foto: freepik.com

Potrebujete:

  • bučo
  • čebulo
  • paradižnik
  • korenje
  • jušno osnovo
  • začimbe po želji

Postopek:

Bučo najprej izdolbemo in narežemo na manjše kose. Položimo jo na peki papir. Dodamo še narezano čebulo, paradižnik in korenje ter ostalo zelenjavo po želji. Narezano zelenjavo pokapamo z olivnim oljem.

bučna juha
Narezani buči dodajte domačo zelenjavo po želji. (Foto: Osebni arhiv)

Zelenjavo pečemo v pečici pri 150 °C približno 40 minut, dokler ne postane mehka. Medtem ko se zelenjava peče, pripravimo jušno osnovo.

Pečeno zelenjavo prelijemo z jušno osnovo in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, dokler ne dobimo kremaste teksture. Juho po okusu začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom ali drugimi začimbami po želji ter serviramo.

juha
Bučno juho postrežemo s popečenim kruhom. (Foto: Osebni arhiv)

Domačo bučno juho postrežemo z žlico kisle smetane in popečenim kruhom popoln jesenski obrok. Po želji jo lahko posipamo tudi s parmezanom. Dober tek!

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte