Preprost recept za najboljšo domačo bučno juho. Potrebujete le nekaj sestavin, priprava pa vam bo vzela zelo malo časa.
Buče so še posebej dobrodošle v jeseni, saj so prava zakladnica hranil. Bogate so z vitamini, kot sta vitamin A in C, ter antioksidanti, ki krepijo imunski sistem. Vsebujejo tudi vlaknine, ki prispevajo k boljši prebavi. Poleg tega so buče nizkokalorične, zato so odlična izbira za lahke in hranljive obroke.
To je recept za najboljšo domačo bučno juho, ki vas bo grela v hladnih jesenskih dneh.
Potrebujete:
- bučo
- čebulo
- paradižnik
- korenje
- jušno osnovo
- začimbe po želji
Postopek:
Bučo najprej izdolbemo in narežemo na manjše kose. Položimo jo na peki papir. Dodamo še narezano čebulo, paradižnik in korenje ter ostalo zelenjavo po želji. Narezano zelenjavo pokapamo z olivnim oljem.
Zelenjavo pečemo v pečici pri 150 °C približno 40 minut, dokler ne postane mehka. Medtem ko se zelenjava peče, pripravimo jušno osnovo.
Pečeno zelenjavo prelijemo z jušno osnovo in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, dokler ne dobimo kremaste teksture. Juho po okusu začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom ali drugimi začimbami po želji ter serviramo.
Domačo bučno juho postrežemo z žlico kisle smetane in popečenim kruhom popoln jesenski obrok. Po želji jo lahko posipamo tudi s parmezanom. Dober tek!