petek, 20 septembra, 2024

Veste, kako očistiti vzmetnico? (Ta trik vas bo navdušil)

Če boste upoštevali ta preprost postopek, bo vaša vzmetnica kot nova.

Pogosto pozabimo, kako pomembno je spanje v čistem okolju, prav tako pri čiščenju spalnice pogosto izpustimo korak čiščenja vzmetnice. Ta je tako kot sveža posteljnina pomembna za zdravo spalno okolje. Tukaj je enostaven način, kako očistimo in osvežimo vzmetnico.

Priprava

S postelje odstranite vso posteljnino in vzmetnico dobro posesajte. Bodite pozorni, da ste odstranili ves prah, lase in druge površinske delce, ki se naberejo na vzmetnici.

S postelje odstranite vso posteljnino (Foto: freepik.com)

Mešanica za čiščenje vzmetnice

Za pripravo čistilne mešanice boste potrebovali naslednje sestavine:

  • 4 žlice sode bikarbone,
  • 1 žlico zobne paste z belilnim učinkom,
  • 3 kapljice eteričnega olja.
Sestavine za čistilno mešanico (Foto: freepik.com)

V posodo dajte sodo bikarbono, zobno pasto in 3 kapljice eteričnega olja. Izberete katerokoli, mi vam priporočamo sivko, ki ne le prijetno diši, temveč tudi pripomore k boljšemu spancu. Sestavine prelijte z vrelo vodo in dobro premešajte.

Čiščenje vzmetnice

V mešanico namočite krpo za čiščenje. Če imate krpo iz mikrovlaken, bo postopek še toliko bolj učinkovit. Namočeno krpo rahlo ožemite, nato pa z njo dobro očistite vzmetnico. Za temeljito čiščenje priporočamo krožne gibe in rahel pritisk na mesta z več madeži.

Če imate krpo iz mikrovlaken, bo postopek še toliko bolj učinkovit. (Foto: freepik.com)

Sušenje in prezračevanje

Ko temeljito očistite vzmetnico, je zelo pomembno, da se ta dobro posuši, saj boste tako preprečili nastanek plesni. Odprite okna in sobo dobro prezračite, da se vzmetnica posuši, nato pa nanjo namestite sveže oprano posteljnino.

Če boste upoštevali ta preprost postopek, bo vaša vzmetnica kot nova. Sveža, čista in dišeča postelja bo definitivno poskrbela za udoben in miren spanec.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte