nedelja, 6 oktobra, 2024

Slovenska igralka ganila s čustvenim zapisom: Njena mati je umrla 12 dni po diagnozi raka

Znana slovenska igralka je razkrila, da je njena mati umrla 12 dni po diagnozi, da ima raka …

Znana slovenska gledališka igralka Mojca Fatur je na obletnico smrti svoje matere delila zelo čustven zapis na družbenih omrežjih.

Na današnji dan pred petimi leti je moja ljuba mami slekla svoje fizično telo in zdrsela za tančice.

Zanimivo, da jo zdaj, ko bivava v različnih dimenzijah, čutim močneje kot kdajkoli poprej. Kot bi za časa njenega življenja med nama stale vse maske, vloge in neizrečene besede (pa tudi tiste, ki so bile izrečene, a bi bilo bolje, da ne bi bile) ter neizživeta dejanja. Zdaj pa se mi zdi, da jo prvič čutim v njeni
pristni esenci. Na vsakem koraku čutim njeno podporo… iskreno, ljubečo, spoštljivo. Nenavaden občutek, priznam, da imava z mami zdaj boljši odnos kot pred njenim odhodom.

Vse se je odvilo nepričakovano hitro. Od diagnoze raka na jetrih do smrti je minilo pičlih 12 dni. Nikoli se nisva pogovarjali o tem, kako želi biti pokopana. Zato sem vedela, da ne smem odlašati in da moram
izpljuniti to sila zoprno vprašanje še preden pade v jetrno komo.

“V morje. V morje me stresite,” je rekla s pogledom uprtim v nebo. “In brez vseh kolobocij. Samo najožja družina. V miru želim oditi,” me pogleda v oči in se nasmehne.

Brez sveč, brez rož, še brez njene fotografije smo se poslovili. Samo s silno ljubeznijo v srcih. S hvaležnostjo za vse, kar nam je bilo dano preživeti skupaj. Na odprtem morju je ladjica dvakrat zaokrožila.
Galebi so s sabo prinesli vetrič, ki je zavrtinčil rožne listke, ki smo jih, mami v spomin, predali morju. Na gladini so se zarisali krogi iz pepela, med katerimi so plavale ribe.

Fanta sta bila takrat ravno v obdobju Levjega kralja in tako je Ruj rekel: “Mami, to je kot tista pesem “Circle of life.” Ni bilo občutka konca. Sonce je sijalo, veter je pihal, morje je valovilo, ptice so letale, ribe so plavale in mi smo samo bili.

Prvo kopanje v sezoni se vedno začne z “Živjo, babi!” in skokom v njen objem.

P.S. Moj oči ji, kljub temu, da sta bila ob njenem odhodu ločena že več kot 30 let, vsako leto na ta dan po morju pošlje cvetje,” je zapisala Faturjeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mojca Fatur (@faturmojca)

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte