sobota, 5 oktobra, 2024

Tanja Žagar ganila mnoge: Danes je zanjo poseben dan

Priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar je z objavo ganila mnoge. Tudi vas bo …

Priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar je s svojimi številnimi spletnimi prijatelji in sledilci delila veselo novico. Njena hčerka Marina praznuje že tretji rojstni dan.

“Pri nas pa danes glasno vsi, pojemo številko 3! Saj naša morska deklica svoj tretji rojstni dan ima. Naročilo za tortico sem od nje dobila in jo z največjim veseljem naredila!Preden pa ostal le prazen pladenj bo, delim z vami to slikico in recept za tortico,” je zapisala Žagarjeva in dodala fotografijo, na kateri v rokah drži rojstnodnevno torto.

Delila je tudi recept zanjo

V nadaljevanju je pevka za svoje številne oboževalce zapisala tudi recept za slastno torto:

Jogurtova torta z gozdnimi sadeži:

Biskvit: 5 jajc, 200g moke, 200g sladkorja, 1 vrečka vanilij pudinga, 1dcl mleka, 1dcl olja, 1pecilni prašek, ščepec soli, kompot za navlažitev biskvita.
Nadev: 0,5 kg gozdnih sadežev, 4 žlice sladkorja, 1 vrečka vanilij pudinga, nekaj žlic vode
Jogurtova krema: 250g mascarpone sira, 400g grškega jogurta, 4 žlice sladkorja, limonina lupinica, 2-3 žlice limoninega soka, 3dcl smetane za stepanje.
Priprava biskvita: skupaj zmešaš moko, puding, pecilni in sol. Ločiš rumenjake in beljake.Beljake stepeš v sneg, v rumenjake pa dodaš sladkor in jih stepaš, da masa postane gladka in naraste. K tej masi primešaš mleko in olje, nato pa dodajaš mešanico moke. Nazadnje vmešaš še beljakov sneg. Vliješ v tortni model in pečeš na 170 stopinj Celzija od 30-40 minKo je biskvit ohlajen ga prerežeš na tri dele.
Priprava nadeva iz gozdnih sadežev: v kozico streseš gozdne sadeže in jih zaliješ z nekaj žlicami vode. Zavreš in kuhaš približno 10 do 15 min da nastane sadna kaša. Prašek za puding zmešaš z deci vode in to vliješ v sadno kašo ter vse skupaj kuhaš, da se zgosti.
Priprava jogurtova kreme: zmešaš vse sestavine, stepeno smetano pa dodaš na koncu.
Torto sestaviš tako, da najprej navlažiš dno in nanj daš polovico sadnega nadeva in nato tretjino jogurtove kreme,nato naslednjo plast biskvita, ki ga zopet navlažiš in manj namaseš drugo polovico sadnega nadeva in drugo tretjino jogurtove kreme, naato sledi še zadnja plast navlaženega biskvita in preostanek jogurtova kreme, ki jo namažeš po in okrog celotne torte. Okrasiš pa seveda po svojih željah.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte