petek, 20 septembra, 2024

Se spomnite družine Bahč iz Delovne akcije? To se danes dogaja z njihovo prenovljeno hiško

Se spomnite Mojce Bahč in njene družine? Lani so jim mojstri iz Delovne akcije prenovili hiško. To pa se dogaja danes …

Zagotovo se tudi vi še spomnite prijetne družine Bahč. Mojca Bahč, mamica dveh fantov, Karla in Lovra, je nekega dne sklenila, da je dovolj. Stvari je vzela v svoje roke in jih prijavila v oddajo Delovna akcija. Najbolj na temu svetu si je želela, da bi končno srečno zaživeli v majhni hiški sredi narave, ki sta jo z možem Rajkom kupila in za katero sta želela, da bi postala njihova pravljična hiška. A finančno ni šlo …

bahč da
Družina Bahč uživa v naravi in svojih pridelkih (foto: osebni arhiv)

Na vrata je potrkala Delovna akcija

Delovna akcija je njihovo željo slišala in uresničila. Mojca je s svojimi fanti lahko končno zadihala. Takoj po prenovi so se preselili in zaživeli v majhni hiški. Kljub temu, da je njihovo stanovanje merilo nekaj čez 30 kvadratnih metrov, je bilo to zanje dovolj. Dovolj za uresničitev sanj.

mojca da
Mojca in Rajko (foto: osebni arhiv)

Kako se imajo danes?

Mojca nam je ponosno povedala, da starejši sin Lovro odhaja na izmenjavo preko Erazmusa na Madeiro, kjer bo kuhal mesec dni.

Po lansko letni praksi v hotelu Plesnik, ki jo je opravil z odliko in se v kuhinjo popolnoma zaljubil, je letos opravljal prakso v restavraciji Debeluh v Brežica, kjer je njegova ljubezen do kuhanja samo še eskalirala.. Pri Debeluhu je prejel izjemne pohvale in oceno 50 točk od 50,” je povedala ponosna mamica.

Kaj pa ostali, še uživajo v sajski hiški?

“Seveda! Vsak dan bolj,” je dejala Mojca z nasmeškom. Na njihovem hribu danes poleg njih prebiva tudi že 23 živali, za katere z ljubeznijo skrbijo.

Njihov vrt se bohoti od vrtnin, ki uspevajo. Rožice cvetijo. Mali Karlo, ki ni več tako majhen, pa je nasmejan do ušes.

“Vsekakor brez oddaje in tako čudovitih sosedov vsega tega ne bi bilo. Bolezen, ki jo nosim v sebi, mi je prinesla vso to čudovito božanskost,” prizna Mojca in dodaja: “Vse sprejemam s hvaležnostjo in učenjem. O materi naravi in o odpuščanju.”

Še z eno stvarjo se lahko družina Bahč letos pohvali: “Izdelujemo tudi domače sokove. Letos smo naredili že regratov sirup, pa šebeso z dodatkom mete in timijana.”

O njihovi sreči govorijo tudi fotografije, ki nam jih je Mojca poslala. Te so dovolj zgovorne, mar ne?

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte