sobota, 5 oktobra, 2024

Poroka na prvi pogled: Pari ob koncu eksperimenta presenetili z resnico

Ob koncu eksperimenta Poroka na prvi pogled so udeleženci sklenili, da razkrijejo pravo resnico o vsem. Tudi vi boste presenečeni.

V letošnji sezoni eksperimenta Poroka na prvi pogled so strokovnjaki sklenili, da bodo globlje pogledali v vsakega posameznika. To se je videlo tudi v oddajah, gledalci so z zanimanjem spremljali tako razvoj odnosov med popolnimi tujci, kot tudi nasvete strokovnjakov, ki so letos res imeli pravo težo.

Spolna in partnerska terapevtka Špela Gornik (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

“Eksperiment bo vsekakor v pomoč tudi gledalcem, da ozavestijo marsikaj. veliko lažje je opazovati druge in potem videti, če se kaj dogaja tudi pri tebi, prepoznati določene vzorce. Ampak, vsak mora iti svojo pot, opraviti svoje delo,” je ob izteku eksperimenta pojasnila strokovnjakinja Špela Gornik.

Kandidati o eksperimentu

Zanimivo pa je tudi, kako so eksperiment dojemali letošnji kandidati. Za Top24Novice so pojasnili, ali so se na začetku sploh zavedali, v kaj se spuščajo in kako so ocenili eksperiment po njegovem izteku.

Govorim zase. Če bi bil v eksperimentu z manj ‘zakompleksano’ osebo, bi to steklo kot po maslu. Irena je pač pričakovala neke globine, ki jih pač nisem bil pripravljen deliti z njo … Tudi jaz začutim, kdaj je človek dvoličen in to sem pri njej še kako dobro  spoznal. Zdaj ko pa je konec, sem pa dobil samo potrditev skozi njene izjave. Res pa je šola za naprej, da vem, kakšno osebo spustiti zraven sebe,” je povedal Andrej.

Eksperiment nastavi ogledalo

“Bistvo tega eksperimenta je, da vsakemu posebej nastavi ogledalo in v njem zbudi njegove slabe točke. Nihče ni popoln, kdor misli, da je, naj vstopi v ta eksperiment in dobil bo negativen odgovor. 

Nekateri so se teh točk sposobni zavedati že takoj, večina ljudi pa šele, ko se vse skupaj konča in preteče nekaj časa. Bistvo pa je, da se tega zaveš, zaradi tega postaneš še boljši človek z večjo kvaliteto sklepanja odnosov, naj si bo prijateljske ali partnerske narave.

matic poroka
Matic meni, da eksperiment vsakemu nastavi ogledalo. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Lahko bi rekli, da je tak eksperiment kakorkoli se zdi, parodija, ko ga gledamo preko televizije, izjemen življenjski dobropis za vsakogar od nas, če ga znaš dojeti na pravi način.

Tak je bil tudi zame in za Katjo. Katja se je tega začela zavedati in predelovati že kmalu po prihodu iz šova, jaz pa šele po tem, ko sem vse skupaj začel spremljati po televiziji,” je pojasnil Matic.

Jaz nisem vedela, kaj me čaka, saj pred vstopom nisem poznala oddaje, a sem nekako iz predstavljenega dojela bistvo in sem vstopila v to z namenom učenja, predvsem pa spoznavanja sebe preko odnosov z drugimi. Se je pa v izvedbi vseeno zelo razlikoval od pričakovanega,” je pojasnila Sara.

“Najprej smo dejansko vsi ugotovili, da smo v eksperiment vstopili iz drugačnih razlogov, oziroma je bil ta vsakemu izmed nas predstavljen na drugačen način.

Seveda smo ugotovil, da je eksperiment drugačen od tega, kot smo si predstavljali, ampak, ko si enkrat v njem, iščeš način, da se temu, česar nisi pričakoval, prilagodiš. Jaz sem za to potreboval kar dober razlog, ki pa sem ga našel in sem zato vztrajal,” je pojasnil Marko in dodal, da je sprva mislil, da bo bistvo eksperimenta v tem, da mu bodo našli pravo partnerico. “Nihče pa ni govoril o grajenju odnosa. To smo naknadno izvedeli od strokovnjakov,” je dodal.

jerneja marko
Jerneja in Marko sta eksperiment nadaljevala skupaj. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Jaz definitivno v začetku nisem vedela bistva eksperimenta, mislila sem, da je cilj najti in zgraditi dolgoročen odnos, ki bo šel skozi preizkušnje. Mislila sem, da nam bodo dodeljeni partnerji, s katerimi bomo najbolj kompatibilni, ne pa, kateri nam bodo največji izziv. Tekom eksperimenta sem dojela, da ni ta poroka za vedno, ampak, da se lahko marsikaj naučimo o sebi, ter sprejemati in nekako shajati z osebo, ki je poleg nas in da se en od drugega učiva o sebi ter se sprejemava kot sočloveka,” je priznala Jerneja.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

Zadnji članki

Ne spreglejte