nedelja, 6 oktobra, 2024

Strokovnjakinji svetujeta: Zaljubila sem se v brata svojega partnerja

Kaj storiti, ko pride do tako nelagodne situacije? Preberite resnično izpoved Slovenke …

Vprašanje bralke:

Pozdravljeni, prosila bi vaju za mnenje, kaj naj storim. Imam zelo zakomplicirano težavo, zaljubila sem se v brata svojega partnerja. S tem partnerjem sva skupaj štiri mesece. Sedaj me je pred kratkim predstavil svoji družini, med njimi je bil tudi njegov starejši brat. In ko sva se prvič pogledala, se je v meni nekaj premaknilo. Od tedaj ves čas mislim le nanj. Sploh ne vem, kaj naj storim. Naj poskušam pozabiti na vse skupaj, ali naj se odkrito pogovorim s partnerjem in mu povem, da mi je bolj všeč njegov brat kot on. S tem, ko se zaljubljam v njegovega brata, sem namreč ugotovila, da do svojega fanta ne čutim ničesar več … Prosim, pomagajta!

Strokovnjakinji svetujeta:

špela sonja poroka
Strokovnjakinji Špela in Sonja (foto: osebni arhiv)

Špela Gornik: 

Pravite, da do svojega fanta ne čutite ničesar več. Kakšna so bila vaša čustva do njega pred in po začetku zveze?

Čas je za mantro, ki jo sicer prakticirajo v krogih anonimnih alkoholikov in se glasi takole: Naj imam spokojnost, da sprejmem tisto, česar se ne da spremeniti, pogum da spremenim, kar je pripravljeno na spremembo in modrost, da poznam razliko med prvim in drugim.

Ne iščite pa razlik med prvim in drugim moškim, raje se zazrite vase in se vprašajte, kakšne so dejansko vaše potrebe in želje.

Iz napisanega ni razvidno, koliko ste stari?
V primeru, da štejete manj kot 26 let, bi bil moj odgovor precej drugačen, kot če ste starejši.

Neodvisno od starosti pa je moje mnenje sledeče: štiri mesece ni dolga doba in vaš partner je napačno presodil, da je vajina zveza zrela za korak, da vas predstavi družini. Svetujem vam, da sporazumno prekineta zvezo, svojo novo ljubezen pa raje poiščite drugje, izven njegovega družinskega kroga in ko si boste na jasnem, kaj je tisto, kar iščete v nasprotnem spolu. Naj to ne bo (le) usodna privlačnost, temveč skupne vrednote in vzajemna naklonjenost.

Sonja Javornik:
Strinjam se s Špelo. Glede na to, da ste spoznali, da do partnerja nimate čustev in da si bolj želite drugega moškega, je najbolje, da z njim prekinete. Šele potem, ko boste to zvezo končali, boste lahko mirno premislili o svojih čustvih do njegovega brata. Predlagam, da si vzamete nekaj mesecev časa, tudi če bi se vam takoj zdelo, da bi radi imeli kaj z njim. Takšna odločitev bo pomembno vplivala tudi na oba brata in njun odnos. Zato najprej prekinite zvezo, potem pa v miru razmislite, kaj si želite. Če je med vama res močna povezanost, bo tako tudi čez nekaj mesecev, tako da se ne bojte, da bi karkoli zamudili. Zelo mogoče pa si boste prihranili kup težav. Upam, da se vse dobro uredi.

Pridružite se nam tudi na naši Facebook strani, kjer boste našli še veliko zanimivega.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte