Ste že kdaj pripravili polnjene lignje izpod peke? Recept je tako okusen, da boste pomazali vse.
Za pripravo polnjenih lignjev izpod peke potrebujete:
- Srednje velike lignje
- Šunka in sir
- Peteršilj
- Česen
- Olivno olje
- Belo vino
Priprava:
Lignje najprej očistite, to naredite previdno, da jih ne predrete. Lovke očistite, odstranite zob in shranite.
Nato drobno sesekljajte česen in peteršilj.
Lignje nadevajte s šunko in sirom in zaprite z zobotrebcem. Nikar jih ne napolnite preveč, saj se lignji med peko skrčijo in če so preveč polni, bo sir, ko se bo stopil, stekel ven.
V posodo za peko dajte sesekljan česen in peteršilj, nato dodajte nekaj olivnega olja, lahko dodate tudi nekaj masla.
Postavite na žerjavico in mešajte nekaj minut. Nato dodajte lignje in zalijte z vinom.
Nad žerjavico lignje pecite toliko časa, da se omaka zgosti.
Če nimate peke, lahko lignje pripravite v ponvi s pokrovom.
Še več receptov za okusno pripravljene jedi boste našli tukaj.