petek, 20 septembra, 2024

Bi radi polepšali sobne rastline? Mi imamo top recept

S tem odličnim receptom boste svojim lončnicam povrnili življenje. Še bolj bujne, še bolj cvetoče bodo.

Če je dom okrašen z lončnicami, z zelenimi in cvetočimi rastlinami, je še lepši. A tudi lončnice potrebujejo skrbno nego, da bujno rastejo in obilno cvetijo.

Tudi v zimskem času ne smete pozabiti nanje, s tem zares top receptom jim boste izboljšali rast, veliko lepše bodo in bolj zdrave, pa tudi cvetenje bo bolj obilno.

Rastline potrebujejo nego. (foto: pexels.com)

“Skrivnost lepih lončnic se skriva v kvasu. Fitohormoni, vitamini skupine B in avksini (rastlinski hormoni), ki jih najdemo v kvasu, aktivno spodbujajo delitev celic in rast rastlin. Takšnega hranjenja se poslužujejo profesionalni pridelovalci rastlin,” piše portal uspesnazena.com.

“Zahvaljujoč tovrstnemu prehranjevanju se močno poveča aktivnost mikroorganizmov v tleh, poveča se vsebnost ogljikovega dioksida, mikro- in makroelementov, kar še posebej blagodejno vpliva na koreninski sistem in zunanji videz same rastline,” pojasnjuje omenjeni portal.

Kako pripraviti gnojilo iz kvasa?

Potrebovali boste:

– 10 g svežega kvasa

– 1 čajna žlička sladkorja

– 1 liter tople vode

Rastline imajo rade kvas. (foto: pexels.com)

Priprava:

Kvas raztopite v vodi, dodajte sladkor in dobro premešajte. Nato pustite raztopino dve uri.

Preden jo boste uporabili, jo ponovno premešajte in z njo nato zalijte lončnice.

S takšnim gnojilom zalivajte lončnice v jesensko-zimskem času dvakrat mesečno, v pomladnem in poletnem času pa na 10 dni.

Hitro boste opazili spremembe pri rastlinah. Listi bodo postali bolj zeleni, zdravi, sijoči. Rastlina bo bujna, cvetenje pa obilno.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte