petek, 20 septembra, 2024

Tako enostavno: Z živilom iz kuhinje nad trdovratno umazanijo v kopalnici

Imate tudi vi težave pri čiščenju kopalnice? Se ne morete rešiti trdovratnih madežev kamna in ostale trdovratne umazanije? S tem preprostim trikom bo zelo enostavno.

Imate tudi vi težave z odstranjevanjem trdovratne umazanije v kopalnici, kot je vodni kamen, ostanki mila in šamponov, raznih losijonov … Vse to se s časoma prične nabirati na vratih tuš kabine, na pipah, umivalniku, na ploščicah.

Če te trdovratne umazanije ne čistimo redno, se lahko hitro hitro zgodi, da v kopalnici začne nastajati tudi plesen, ki pa je še bolj trdovratna od umazanije, pa še zdravju škodljiva.

Očistite kopalnico z naravnimi sredstvi. (foto: freepik.com)

Imamo rešitev

Kako odstraniti vodni kamen in trdovratno umazanijo? S preprostim trikom, ki so ga uporabljale že naše babice: s kuhinjsko soljo.

Čeprav sol velja za kulinarično sestavino, pa je veliko več. Sol je vsestransko uporabna, odlična tudi v namene čiščenja.

Sol je naravni abraziv in v kombinaciji s pravimi sestavinami je lahko močno čistilno sredstvo. Zaradi grobe, zrnate strukture je popolna za odstranjevanje trdovratnih ostankov mila brez, da bi ob tem poškodovali kopalniške površine. A kljub temu previdnost ne bo odveč: s soljo nikar ne čistite površin iz naravnega kamna, saj jih lahko ostra zrna soli opraskajo.

Čistilo iz soli

Odlično čistilo, s katerim se boste rešili trdovratne umazanije lahko pripravite povsem preprosto.

Potrebujete:

  • Sol
  • Soda bikarbona
  • Alkoholni kis
Sol je odlično naravno čistilo. (foto: freepik.com)

Postopek čiščenja:

Najprej zmešajte skupaj pol skodelice sode bikarbone in eno skodelico alkoholnega kisa.

Soda bikarbona ima bazični pH, ki je idealen za odstranjevanje lepljivih stvari, kot so umazanija in maščoba, medtem ko je kis kisel in lahko razgradi mineralne spojine. Mešanica obeh bo povzročila kemično reakcijo penjenja. Ko se zmes usede, zmes posolite, dodajte toliko soli, da nastane gosta pasta; ta konsistenca bo zagotovila, da se raztopina med čiščenjem oprime madežev mila.

Zmes, ki ste jo dobili, nanesite s krpo ali čopičem na mesta, kjer je trdovratna umazanija, vodni kamen, plesen.

Ko mešanico nanesete, pustite delovati 30 minut.

Nato mešanico čistila očistite z mokro krpo in osušite do suhega.

 

Zadnji članki

Ne spreglejte