sobota, 5 oktobra, 2024

Se spomnite Ambroža iz šova Kmetija? Ko boste videli, kaj je prejel, boste dobili solzne oči

Ambrož Vahen Kralj, ki je tekmoval v resničnostnemu šovu Kmetija, je močno presenetil. Dobil je priznanje, ob katerem boste tudi vi ostali brez besed.

Zagotovo se še spomnite Ambroža Vahna Kralja, ki je tekmoval v resničnostnemu šovu Kmetija.

Ambrož je že v šovu pokazal, da je vedno optimističen, nasmejan in srčen človek, ki mu ni težko priskočiti na pomoč. Da je resnično tak, pa je dokazal tudi v času, ko so Slovenijo zajele katastrofalne poplave.

Ambrož je takrat namreč brez pomisleka sklenil, da bo po svojih najboljših močeh pomagal ljudem v stiski. Nesebično je zavihal rokave in tudi zaradi njega so ljudje, ki so čez noč izgubili domove, začutili, da niso sami in da je sočloveku mar. Ambrož je v času poplav ves čas opogumljal tudi druge, naj ne gledajo stran, naj stopijo v akcijo in pomagajo.

Na njegovi Facebook in Instagram strani je objavljal fotografije, s katerimi je obveščal, kako poteka dobrodelna akcija za ljudi, ki potrebujejo pomoč.

Priznanje, ki je prišlo v prave roke.

Ambrož je eden izmed tistih, ki je od začetka poplav avgusta lani ogromno pomagal naši ulici v Okonini in zg. Savinski. Če nebi bilo njega in njegove ekipe, še marsikdo nebi imel pralnega stroja, štedilnika, skrinje, sušilnega stroja, avta in osnovnih življenjskih potrebščin. Vse to so nam je konec avgusta z svoje ekipo dostavil.

Ampak ni ostalo samo pri tem. Oktobra nam je Ambrož skupaj z Živa Voga in Sašom spet pomagal z hrano, ozimnico, štedilnikom, skrinjo, čevlji….

In ko so takrat bile spet napovedane padavine je klical in ponudil če kdo potrebuje pomoč, da pridejo pomagat umikat stvari na varno. In bil je pripravljen tudi sredi noči prit do nas, če bi bilo spet kaj narobe.

Ambrož bi moral poleg tega priznanja, ki ga je dobil včeraj dobiš še najmanj jabolko navdiha,ker on si res to zasluži,” je na družbeno omrežje zapisala oseba, ki je bila deležna Ambroževe pomoči.

Priznanje Naj prostovoljec občine Šentjur

Ambrož je za svoje nesebično dejanje prejel priznanje Naj prostovoljec občine Šentjur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ambrož Vahen (@avahen150)

Ne najdem besed, ne najdem pravih čustev.

Vrnimo se avgusta lani, ko sem prišel domov in gledal ljudi praktično, kako jim je svoje imetje, hrana, materialne stvari, odnesla voda.

Bilo je treba stopit v akcijo, in ja spet jaz, rineš z glavo skozi zid.

Res sem vesel/presrečen da mi je velik del naše domovine Slovenije zaupalo, prav tako iz sosednih držav in bolj oddaljenih držav, da zaupajo malem človeku kot sem jaz, Šentjurčanu, ki sem cele dneve v banduri (delovni obleki),” je ob prejetem priznanju zapisal Ambrož.

“Ogromno neprespanih noči, razmišljanja, kam dostavit, kaj potrebujejo.

Vsi mislite, da se jaz kot Šentjurčan tepem po plečih, da brez mene tega ne bi bilo … Ne to ste vi, ki ste donirali vse, kar se je dalo donirat, ste ljudje z velikim srcem.

Sem človek ki se tuje zmage bolj veseli kot svoje,” je zapisal.

ambrož kmetija
Ambrož Vahen Kralj (foto: Voyo/posnetek zaslona)

Da je priznanje zagotovo šlo v prave roke, se strinja množica ljudi, ki Ambroža poznajo. Mnogi so mu zapisali iskrene čestitke in tem se pridružujemo tudi iz uredništva Top24Novice.

Zadnji članki

Ne spreglejte