nedelja, 6 oktobra, 2024

Poroka na prvi pogled: Ali veste, kaj je bistvo eksperimenta?

Ste se kdaj vprašali, kakšno je sploh bistvo eksperimenta Poroka na prvi pogled in kaj je v njem najbolj pomembno?

Letos na Planet TV teče že tretja sezona eksperimenta Poroka na prvi pogled. Šov ima zelo veliko gledanost, gledalce zanima, kako se v eksperimentu znajdejo popolni tujci, ki se med seboj poročijo.

Eksperiment tudi tokrat zajema šest parov, ti so v šov vstopili z željo, da bi našli sorodno dušo oziroma, da bi se naučili, kako graditi in ohraniti odnos s partnerjem.

strokovnjaki ceremonija
Strokovnjaki spremljajo pare (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

V eksperimentu so različni karakterji, nekateri so imeli več zvez, drugi manj. Nekateri so že bili poročeni, spet drugi imajo otroke. Vsi pa si želijo, da bi znali obdržati partnerja in začutiti pravo ljubezen z njim.

Največ težav imajo pari na začetku eksperimenta. Da jih lažje premostijo, jim ves čas pomagajo strokovnjaki, na ceremonijah pa svetujejo, kako naprej. Na prvih dveh ceremonijah so gledalci opazili tudi, da so strokovnjaki dali velik poudarek na tem, da par nosi poročne prstane.

poročni prstan kristijan jerneja
Kristijan in Jerneja na ceremoniji pokažeta poročni prstan. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

“S tem, ko pare na ceremoniji prosimo, da pokažejo prstane, smo jih želeli spomniti na to, da so se sami odločili, da sodelujejo v eksperimentu, kjer se najprej poročijo z neznancem in se šele po poroki začnejo spoznavati. Da zakon ni enako kot prijateljstvo. Da je dogovor in obljube treba spoštovati,” nam je pomen poročnih prstanov pred kratkim pojasnila strokovnjakinja Sonja Javornik.

Bistvo eksperimenta se razkrije šele na koncu

Eksperiment traja dlje kot gledalci morda mislijo. Bistvo le tega pa se pokaže na zadnji ceremoniji. »Eksperiment Poroka na Prvi pogled traja okoli pol leta. Pomemben ni samo čas, ko so pari pred kamero, ampak tudi tistih par mesecev, ko se ne vidijo in se soočijo z realnim življenjem. Prav zato je zadnje soočenje tako zanimivo so nam zaupali strokovnjaki.

poroka na prvi pogled
Strokovnjakinja Sonja Javornik (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Kandidati zvezo v eksperimentu doživljajo veliko bolj intenzivno kot bi jo sicer. Strokovnjaki pojasnjujejo: “Kar se tiče primerjave, da nekaj tednov v eksperimentu prinese toliko izzivov v zvezi, kot bi jih sicer doživeli v par letih, je to zato, ker so pritiski ob spoznavanju nove osebe, ki jih naši kandidati doživljajo v okviru produkcije šova, mnogo večji in intenzivnejši, kot so v realnem življenju. Pari se v teh okoliščinah hitreje sprejo, prej opazijo medsebojne razlike, ki jih tudi močneje zmotijo, kot bi jih, če bi se spoznavali v tempu resničnega življenja. Zato lahko zelo okvirno rečemo, da v času snemanja doživijo, kar večina parov doživi v treh letih.”

Zadnji članki

Ne spreglejte