petek, 20 septembra, 2024

Delovna akcija: Prenova bo tokrat drugačna, mojstrom se bodo pridružili srčni ljudje

Nova oddaja Delovna akcija je tokrat zelo čustvena. A mlada družina, ki je doživela tragedijo, ni ostala sama …

Delovna akcija je tokrat na pomoč priskočila mlademu očku Klemnu, ki je po smrti žene Sandre ostal sam z dvema otrokoma. 10-letna Linda in 7-letni Liam svojo mamico zelo pogrešata.

ana in mateja delovna
Mateja pomaga družini. (foto: Voyo/posnetek zaslona)

Mlada družina se je znašla v hudi stiski, kar pa so videli tudi sosedje in prijatelji. Prijateljica Mateja je zato sklenila, da družino prijavi na Delovno akcijo.

“Moj sin in Linda sta sošolca in smo se videvali,” je Mateja zaupala Ani. Pojasnila je, da je, ko je prvič prišla v njihovo hišo, videla, da so razmere zelo slabe. Takrat je Sandra ravno zbolela in Mateja je sklenila, da z akcijo počaka, dokler ji ne bi bilo bolje. A jo je bolezen žal premagala.

Družina ima pomoč skupnosti

Kot je v nadaljevanju pojasnila Mateja, se je žalostna zgodba družine dotaknila mnogih. PO smrti mamice so Lindi omogočili, da je kljub vsemu praznovala svoj 10. rojstni dan.

mateja delovna akcija
Mateja je družino prijavila v Delovno akcijo. (foto: Voyo/posnetek zaslona)

“Pomagale so mi mamice od sošolcev, smo organizirali zabavo. Na krajevni skupnosti so nam dali prostor, brezplačno je prišla tudi animatorka. Za Lindin deseti rojstni dan smo imeli veliko zabavo,” je povedala Mateja.

Pojasnila je, da celotna skupnost sodeluje in pomaga družini, ki je v hudi stiski. Ana je ob tem dejala, da upa, da se še kakšna skupnost ob tej zgodbi opogumi in pomaga ljudem v stiski.

mateja pomaga
Tudi Mateja je priskočila na pomoč mojstrom. (foto: Voyo/posnetek zaslona)

“Predvsem, da se ljudje malo prebudijo in pogledajo okrog sebe, da niso tako egocentrični. Da bi bili bolj strpni eden do drugega,” je dejala Mateja. Ta je poprijela tudi za delo in pomagala mojstrom pri obnovi.

A, kot boste videli v drugem delu oddaje Delovna akcija, bodo na pomoč prišli tudi drugi ljudje, ki se jih je žalostna zgodba mlade družine zelo dotaknila.

Zadnji članki

Ne spreglejte