nedelja, 6 oktobra, 2024

Poroka na prvi pogled: Zakaj strokovnjaki vztrajajo, da pari nosijo prstane?

Ste opazili, da so strokovnjaki letos glede poročnih prstanov zelo strogi? Razkrivamo, kakšno je ozadje tega …

V letošnjem eksperimentu Poroka na prvi pogled pare budno spremljajo trije strokovnjaki: Sonja Javornik, Špela Gornik in Timotej Strnad.

poroka na prvi pogled
Strokovnjaki svetujejo parom. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Gledalci pa so letos opazili, da strokovnjaki dajejo velik poudarek na poročnih prstanih. Na ceremoniji so kar dva para vprašali, če nosijo prstan.

Najprej je na ceremoniji strokovnjakinja Špela Gornik prosila Kristijana in Jernejo, naj pokažeta svoja prstana. “Kaj vama pomenita prstana,” ju je vprašala potem, ko sta dejala, da med njima ni kemije in da sta na prijateljski ravni.

“Meni ta prstan pomeni predanost drugi osebi oziroma, da delam na temu, da gradim ta odnos oziroma se posvetim tej osebi,” je dejala Jerneja. Tudi Kristijan je dejal, da mu prstan pomeni enako.

Prstana sta morala pokazati tudi Olga in Miha

Olga in Miha, ki sta v prejšnjemu tednu imela največ težav v odnosu, sta prav tako morala strokovnjakom pokazati, ali nosita prstana.

ceremonija olga in miha
Olga in Miha sta pokazala poročna prstana. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Olga je namreč ves čas ponavljala, da sta z Mihom prijatelja. Miha je dejal, da zato njun odnos jemlje kot prijateljstvo. “Enkrat sem njen prijatelj, enkrat sem mož,” je na ceremoniji potarnal Miha.

“Imata prstana,” ju je vprašala Sonja, nato pa dejala, da prstan pomeni, da sta poročeni par in ne prijatelja.

Poročni prstan ima velik pomen

Da ima poročni prstan velik pomen, je za Top24Novice pojasnila strokovnjakinja Sonja Javornik.

“S tem, ko pare na ceremoniji prosimo, da pokažejo prstane, smo jih želeli spomniti na to, da so se sami odločili, da sodelujejo v eksperimentu, kjer se najprej poročijo z neznancem in se šele po poroki začnejo spoznavati. Da zakon ni enako kot prijateljstvo. Da je dogovor in obljube treba spoštovati,” je pojasnila Javornikova.

ceremonija jerneja prstan
Tudi Jerneja in kristijan sta pokazala, da nosita poročni prstan. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

“Prstan je zunanja potrditev zaveze, ki jo daš partnerju na obredu in pogled na prstan vsekakor vsakega spomni na trenutek izmenjave, trenutek obljube za skupno življenje … Ko zakonca prosimo, naj pokažeta prstana, torej želimo, da se spomnita, da sta se odločila za eksperiment, ki ima svoje pogoje,” je tudi pojasnila.

Strokovnjaki so pare o pomenu prstanov opominjali na prvih ceremonijah, ko je bil zanje eksperiment še nekaj novega. Kasneje jih na to niso več opominjali.

Zadnji članki

Ne spreglejte