sobota, 5 oktobra, 2024

Poroka na prvi pogled: Razkrito, zakaj pari ne zapustijo eksperimenta

Mnogi gledalci se sprašujejo, zakaj pari ne zapustijo eksperimenta in vztrajajo. Odgovor vas bo presenetil …

Letos se na Planet TV predvaja že tretja sezona eksperimenta Poroka na prvi pogled. Kandidati, ki so vstopili v eksperiment, so to storili zavedno, želeli pa so si, da bi se naučili nekaj novega o odnosih.

sara marko večerja parov
Pari pred večerjo. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Preden se je eksperiment začel, so dejali, da si želijo tudi na tak način spoznati partnerja oziroma ugotoviti, zakaj se njihove zveze ne obnesejo, zakaj ne morejo dobiti partnerja, s katerim bi si delili življenjsko pot.

V eksperiment so vstopili različni kandidati. Nekateri so že bili poročeni, spet drugi so bili več let samski, spet tretji pa imajo otroke. Vsi pa so si želeli, da bi končno ugotovili, kaj v odnosih počnejo narobe oziroma pregnati samoto in spoznati sorodno dušo.

Ovire na poti

Seveda pa ne gre tako gladko. Ne smemo pozabiti, da so v eksperiment vstopili kandidati, ki so se poročili s popolnim neznancem. Od poroke dalje so se začeli šele spoznavati, ugotovili, kaj imajo skupnega in kaj ne. po medenih tednih, ki večinoma potekajo sproščeno, so se vselili v skupno stanovanje.

Irena ostaja eksperiment Poroka
Irena je napisala, da ostaja v eksperimentu. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

Predstavljajte si, da naenkrat začnete živeti s popolnim tujcem in ste z njim skupaj 24 ur na dan. najbrž ne bi bilo enostavno, kajne? V takšen podvig so vstopil kandidati v šovu Poroka na prvi pogled in povsem normalno je, da prihaja do trenj in razhajanj.

Gledalce zanima, zakaj vztrajajo

Preko družbenih omrežij so se oglasili številni gledalci, nekateri se čudijo, kako to, da pari, ki se ne razumejo, še vedno vztrajajo v eksperimentu. Do sedaj smo videli dve ceremonije in nihče od kandidatov ni napisal, da odhaja. Vsi so napisali, da ostajajo v eksperimentu.

Zakaj se pari kljub oviram odločajo, da ostajajo v eksperimentu, je za njena.si pojasnila strokovnjakinja Sonja Javornik.

“Oddaja zelo realistično prikaže, kako vsi vemo, kaj je prav in kaj narobe, ko pa nam nekdo pritisne na sprožilce, v ospredje prodrejo subkortikalni deli možganov, zaradi katerih delujemo drugače. To, da bi naši pari odnehali takoj, bi bilo metanje peska v oči. Človeka lahko zares spoznaš le tako, da živiš ali pa potuješ z njim,” je pojasnila Javornikova.

strokovnjaki sonja javornik ceremonija
Strokovnjaki parom svetujejo. (foto: Planet TV/posnetek zaslona)

“Večkrat smo poudarili, naj udeleženci eksperimenta vztrajajo že zaradi tega, da bodo sami boljši v odnosih v prihodnje. Pomemben del odnosa so kompromisi in zato je ta eksperiment izvrstna priložnost, da se naučiš vsaj tega, če že ni toliko romantike, kot bi si jo želel,” je dodala za omenjeni portal.

Zadnji članki

Ne spreglejte