sobota, 5 oktobra, 2024

Hitro in preprosto: Kisla repa s fižolom in proseno kašo

Recept je zelo preprost, hitro pripravljen, jed pa okusna. skuhate lahko varianto z mesom ali brez.

Kisla repa s fižolom in proseno kašo je odlična zimska jed. Skuhate lahko tudi večjo količino, jo zamrznete ali pa imate za kosilo dva dni zapovrstjo.

V zimskem času prijajo enolončnice. (foto: pexels.com)

Potrebujete:

  • 1 kg kisle repe
  • 200 gramov suhega fižola v zrnju
  • 100 gramov prosene kaše
  • Žlico olja
  • Srednje veliko čebulo
  • Dva stroka česna
  • Lovor list
  • Sol in poper
  • Žlico zelenjavne mešanice

Priprava:

Dan prej namočite fižol, naslednjega dne ga sperite in skuhajte.

V lonec dajte kislo repo, če je zelo kisla, jo malce sperite. Repo dajte na štedilnik in kuhajte na zmerni temperaturi 15 minut. Dodajte žlico zelenjavne mešanice, sol in poper, lovor.

Kisla repa je odlična osnova za kuhanje enolončnic. (foto: pexels.com)

Nato dodajte proseno kašo, ki ste jo prej splaknili pod vročo vodo. Kuhajte dalje.

V ponvi segrejte olje in prepražite na drobno sesekljano čebulo. Ko nekoliko porumeni, dodajte še na drobno sesekljan česen. Ko ta zadiši, vse skupaj stresite k repi in premešajte.

Kuhajte dokler prosena kaša ni kuhana, nato dajte še fižol in pokuhajte še nekaj minut.

Če želite, lahko v jed dodate tudi na kocke narezano kuhano klobaso ali suho meso.

Dober tek!

Zadnji članki

Ne spreglejte