sobota, 5 oktobra, 2024

Znana Slovenka močno presenetila: “Ne želim vedeti, ne želim slišati, nočem sodelovati …”

Znana Slovenka je delila zelo iskren zapis, ki je ganil mnoge. Tudi vas bo …

Znana in priljubljena Slovenka, nekoč je bila televizijska voditeljica, Alenka Kesar, je preko družbenih omrežij delila zelo ganljiv zapis.

“Na svetu obstaja peščica žalostnih, nesrečnih ljudji, ki zlivajo gnojnico s svojimi komentarji. Žrtve življenja, ki imajo občutek, da lahko sodijo, pljuvajo, so vulgarne in brezčutne. Ljudje, ki v življenju hodijo mimo nas, mi pa ne opazimo njihove temačne, zle narave. Ljudje, ki sedijo za sosednjo mizo in se nam nasmehnejo, mi si pa mislimo, kako prijazni so.

Alenka Kesar (foto: Facebook/Alenka Kesar)

Ti ljudje to počnejo, ker lahko! Imajo možnost izlivati svoje frustracije, sodbe, mnenja in delati čistko v izboru najgrših možnih besed. Da v vsakem, še tako nedolžnem zapisu, vidijo grožnjo, čutijo, da morajo ukrepati, čutijo se dolžne, da brcnejo v trebuh, da nam vzame sapo. Ljudje, nesrečniki posebne vrste, ki vstopajo v tuja življenja in se vedejo, kot da so tam doma. Skrijejo se za anonimnost in si dajo duška, da v vsaki objavi najdejo nekaj, na kar se lahko naslonijo in sprožijo rafal. Čeprav se ne zavedajo, kar mi ostali vemo, da streljajo proti sebi,” je zapisala.

“Tudi sama sem jih bila v preteklosti deležna podobnih komentarjev. V tem tednu sem bila bolj pozorna na žaljenje žensk, zelo različnih žensk, različne višine, teže, različnih izjemnosti, različnega porekla. Ne glede na to, kako so videti, kaj počnejo in kako počnejo, je bil odziv vsaj desetine odgovorov podoben. Žaljenje, bridko žaljenje. Kar tako. Ker lahko.

Morda jih to dela srečne, vsaj za nekaj časa, morda minuto, uro, pol dneva. In vedo, da imajo možnost napisati nekaj tako strašnega, nekomu, ki ga ne poznajo. Predvsem pa, da bodo ušli brez kazni,” je nadaljevala.

“Kot že tolikokrat poprej sem si želela izbrisati socialna omrežja, nikoli več preleteti spletnih strani. Ker ne želim vedeti, ne želim slišati, nočem sodelovati.

Svet, v katerem živimo, dopušča takšno blatenje in žrtvam rečemo: ne beri komentarjev, ne pusti se povleči na njihov nivo, spusti, samo spusti. In dodamo: to je tveganje, ki ga imaš, ker si del javnega življenja, to je črna plat pojavljanja v medijih.

To res sodi zraven?

Verjamem, da bomo zmagali in takšne komentarje izgnali, osamili, izbrisali iz obličja interneta.

Do takrat pa: držimo se, punce!” je zaključila.

Kesarjeva je s svojim zapisom mnoge ganila, mnogi so se z njenimi besedami v celoti strinjali.

Zadnji članki

Ne spreglejte