sobota, 5 oktobra, 2024

Za najbolj okusne dagnje na buzari potrebujete le 6 sestavin

Če imate radi školjke, potem vsekakor morate preizkusiti ta odličen recept, ki vsebuje le šest sestavin. To je recept, ki vam bo zelo všeč.

Če ste tudi vi ljubitelji školjk, potem pripravite recept za dagnje v buzari iz šestih sestavin.

Potrebujete:

  • 1 kg školjk
  • 4 do 5 strokov česna
  • 1,5 dl belega vina
  • olivno olje
  • drobtine
  • peteršilj

Priprava:

Školjke očistite in jih zdrgnite s krtačo. Vse to delajte v hladni vodi, da se školjke ne odprejo. Ko jih očistite in odlijete vodo, jih dajte v skledo in pokrijte ter skledo postavite v hladilnik, medtem pa pripravite osnovo za buzaro.

Česen in peteršilj drobno sesekljajte. V lonec dajte toliko olivnega olja, da prekrije dno. Na majhnem ognju segrejte olje in dodajte česen. Rahlo ga popražite, vendar ne preveč, da se ne zažge. Dodajte peteršilj in na kratko podušite, da česen zadiši. Ne vztrajajte predolgo, če se česen preveč popeče, bo dal jedi grenak okus.

Dagnje na buzari (foto: pexels.com)

Iz posode, kjer so bile školjke, odlijete vodo, ki se je nabrala, da buzara ne bo preslana in dajte školjke v lonec. Vse skupaj dobro premešajte, da se česen in peteršilj dobro premešata s školjkami. Pokrijte. Ne dodajajte soli, ker bodo školjke dodale sol. Občasno premešajte, a ne prepogosto. Ko se školjke začnejo odpirati, jih zalijte z vinom, dodajte nekaj drobtin in premešajte. Kuhajte še nekaj minut, da se omaka nekoliko zgosti, nato postrezite s kruhom.

Recept smo našli na portalu Večernji list.

Zadnji članki

Ne spreglejte