sobota, 5 oktobra, 2024

Na cesti: Ste že obiskali nov Eko kamp Snovik? To je dobro vedeti

Če imate namen nekaj dni preživeti v Eko kampu Snovik, si preberite nekaj podrobnosti, ki jih je dobro vedeti …

S Šefetom sva Eko kamp Snovik obiskala februarja in tam preživela 24 ur. Kamp je nov, odprli so ga 24. januarja letos.

Nov Eko kamp Snovik (foto: I. L.)

Kamp je odprt skozi celo leto, na voljo imate devet mest za avtodome ali počitniške prikolice, pa tudi 20 šotorišč.

Kamp ima urejene in ogrevane toaletne prostore, tuš, na voljo imate tudi pralni in sušilni stroj na žetone (dobite jih na recepciji), prostor za pomivanje posode, urejen je prostor za izpust vode in čiščenje wc kaset, na voljo je pitna voda, parcele so opremljene z električnimi stebrički, so velike in dovolj prostorne.

Eko kamp Snovik je zelo lepo urejen in čist. Za en dan kampiranja sva plačala 37 evrov. Priporočava obisk.

Kaj je dobro vedeti?

  • Prijavili se boste na recepciji Term Snovik, dobili kartico, s katero boste lahko odprli vrata v kamp, kartica vam bo služila tudi za odprtje stranišča in tuša.
  • Kamp je od recepcije oddaljen nekaj deset metrov, ne morete ga zgrešiti.
  • Res je, da je prijava od 14. ure dalje, odjava pa do 12. ure dalje, a midva sva bila v kampu sama, zato ni bilo nobenih težav. Prišla sva namreč ob 13. uri in se lahko že prijavila. Tudi za odjavo sva se brez težav dogovorila, kamp sva zapustila šele nekaj čez 13. uro. A, če boste svoje bivanje podaljšali, se o tem dogovorite na recepciji.
  • V kampu sva bila 24 ur, po tem času pa je najina kartica prenehala delovati. Izklopi se elektrika, prav tako je onemogočen vstop v stranišča. A nobenih težav ni bilo pri izhodu, poklicala sva preko domofona in prijazen receptor nama je odprl vrata.
  • Midva sva Eko kamp Snovik obiskala v zimskem času, zato ni bilo vode v lijakih, ki so namenjeni za pomivanje posode. “Glede pomivanja posode v zimskem času zunanja korita in voda ne obratuje zaradi zmrzali, vendar lahko posodo v tem času perete v toaletah, kjer tudi najdete velike in praktične umivalnike,” so pojasnili v službi za stike z javnostjo.
  • Na recepciji lahko dobite zemljevid okoliških pohodnih poti. Imate pa tudi veliko možnosti za kolesarjenje. Imate tudi popust za vstop na bazen ali v savno. Tudi tam je čistoča na višku.
  • Pa še ena zanimivost, ki se sicer ne tiče kampa: odločila sva se za pohod na Sv. Miklavž na Gori. Res lep pohod, midva sva uživala ob pogledih na telohe, s seboj pa imela osvežilno pijačo, saj je koča zaprta do 8. marca. Člani turističnega društva vas bodo sprejeli ob sobotah od 13. ure dalje ter ob nedeljah od 14. ure do mraka, od 8. marca do 6. decembra, ko goduje zavetnik Gore sv. Miklavž.

Še več informacij o tem, kako sva se imela v Eko kampu Snovik, boste našli tukaj.

Na Facebook strani portala Top24Novice.si poteka nagradna igra, v kateri lahko osvojite dve vstopnici za celodnevno kopanje v termah Snovik. Kliknite tukaj in sodelujte.

Zadnji članki

Ne spreglejte