nedelja, 6 oktobra, 2024

Svetlana Makarovič presenetila: Razkrila je, s kom je poročena

Pisateljica in pesnica Svetlana Makarovič je tokrat spregovorila o moških, poroki in o otrocih.

V podkastu z novinarko Alenko Sivka je pesnica in pisateljica Svetlana Makarovič, ki je letos dopolnila 85 let, spregovorila tudi o zasebnem življenju. Razkrila je, kako ji je uspelo, da se nikoli ni poročila oziroma, s kom je poročena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miguel Farfán (@miguelfarfanblues)

“Pravzaprav sem vse življenje poročena sama s seboj,” je dejala Makarovičeva in dodala: “Kadar sem sama s seboj v skladu, se počutim dobro poročena. Kadar pa se mi ne ljubi pomiti posode, takrat se pa sama s seboj skregam in si na glas rečem: A misliš pomit posodo al misliš kar sedeti in buljiti v Sulejmana Veličastnega!”

Ob tem se je Makarovičeva na glas zasmejala, Sivka pa jo je vprašala, če prizna, da ga gleda. Makarovičeva je potrdila.

V mladosti je zaradi moških jokala

V nadaljevanju je Makarovičeva pojasnila, da je v mladosti marsikatero noč zaradi moških prejokala. “Ko si mlad te marsikaj prizadene. Zato pravim, da ni lahko biti mlad in si nikakor ne bi želela več biti mlada, ker takrat si ves čas med kladivom in nakovalom. In ko jih fašeš, takrat te to grozno prizadene,” je dejala.

V podkastu sta se dotaknili tudi tega, kako doživlja starost, Makarovičeva je priznala, da jo je pri 85. najbolj prizadelo to, ker je izgubila sluh in mora nositi slušni aparat. “To me pa res zelo bremeni. Ostalo je pa čisto v redu,” je dejala.

V nadaljevanju se je pohvalila, da je zdrava, nato pa dejala, da skrbi za zdrav način življenja tako, da pije veliko kave in da kadi.

Spregovorila je o otrocih

Na vprašanje, kako gleda danes na to, da ni imela nikoli otrok, je odgovorila, da so njeni otroci njen umetniški opus. Na vprašanje, zakaj ni imela otrok, je dejala, da nikoli ni vedela, kaj naj z otrokom počne.

Na vprašanje, kaj si misli o tem, da bi sedaj okrog nje letali vnuki, pa je rekla: “Oh, kako dobro, da jih nimam!”

 

Zadnji članki

Ne spreglejte