nedelja, 6 oktobra, 2024

Na cesti: Najboljša možna izbira – kamp Danica

Saj veste, kako je z avtodomom. Če greste spontano na pot, se to pogosto izkaže še za najboljšo odločitev.

Konec lanskega poletja sva se s Šefetom odločila, da raziščeva Bohinj. V mislih sva imela kamp v Bohinju, a nekako nisva računala, da bo popolnoma poln.

Doživetje v Bohinjski Bistrici (foto: osebni arhiv I. L.)

Kljub temu, da se je poletje poslavljalo, so bile temperature še vedno prijetno poletne, temu primerno pa tudi število turistov, ki se niso želeli še posloviti od sonca in raziskovanja lepot Slovenije.

Odpeljala sva se proti Bohinju, nekaj kilometrov pred kampom pa sem jih poklicala in ugotovila, da so vse parcele zasedene. Hm, kaj pa sedaj?

Druga varijanta je bila PZA Bohinj – Bohinjska Bistrica

Parkirišče za avtodome, PZA Bohinj se nahaja ob železniški postaji, ima 22 parkirnih mest z elektriko. Lokacija se nama je na prvi pogled zdela mirna, lepo je urejeno, a zmotilo naju je sonce. Nikjer sence, kar zna biti v zelo vročih dneh kar minus točka.

Pa sva brskala naprej in našla kamp Danica, ki je bil v bližini PZA-ja. Odpeljala sva se tja, parkirala avtodom in se na recepciji pozanimala. Nekaj parcel je bilo prostih, na hitro sva jih pregledala in se odločila, da vikend preživiva pri njih.

Super odločitev!

Kamp Danica je postavljen ob reki, v kateri so veselo čofotali tako veliki kot mali gostje kampa. V vročih dneh je zagotovo prijetna ohladitev. Tudi midva sva se v kopalkah sprehodila po prijetno hladni reki in se osvežila.

Kamp nama je bil takoj všeč. Imajo urejene sanitarije, čistoča je, vse je tako kot mora biti.

Zvečer sva se odločila, da raziščeva okolico, peš sva se odpravila do manjšega mestnega jedra in kmalu zagledala prijetno restavracijo, ki je svojim gostom poleg mizic ob reki ponujala tudi ležalnike ob bazenu.

Naročila sva špricer in na ležalnikih uživala pozno v večer, vse dokler me niso začeli nadlegovati moji večni poletni prijatelji – komarji.

Nato je bil čas, da se odpraviva nazaj v kamp. Kljub še vedno visokim poletnim temperaturam in sopari, ki jo je bilo čutiti v zraku, pa je bilo v kampu v zavetju dreves prijetno. Klima čez noč ni bila potrebna, odprla sva okna, uživala v tišini kampa in mirno zaspala.

Umirjen poletni večer … (foto: osebni arhiv I. L.)

Da, tudi to nama je pomembno, da je ponoči tišina. Tega se striktno držimo morjeplovci, saj se naslednjega dne vedno izpljuje zelo zgodaj. V kampih pa, sva slišala, nisva še doživela, je zgodba lahko tudi malce drugačna.

Zadnji članki

Ne spreglejte