petek, 20 septembra, 2024

Čiščenje ledvic: Odličen napitek, ki takoj očisti in okrepi delovanje ledvic

Zdravje ledvic je vitalnega pomena za celostno zdravje našega organizma in dolgega življenja. Vsakodnevno uživanje hrane in pijače lahko znatno obremeni naše ledvice.

Kakšno funkcijo imajo ledvice?

Ledvice dnevno prefiltrirajo okoli 200 litrov krvi vse z namenom, da iz nje odstranijo toksine, ki so škodljivi za naše telo. Ledvice so tako neke vrste specialna naprava, ki vsaki dan iz telesa oziroma iz krvi izloči približno 2 litra odpadnih snovi.

Peteršilj je zdravilna rastlina. (foto: freepik,com)

Kaj škoduje ledvicam?

Ko postanejo ledvice preobremenjene s toksini, ki jih v telo vnašamo predvsem s hrano in pijačo, lahko hitro pride do bolezni ledvic in sečnega mehurja. Največje tveganje za nastalo bolezen ledvic in sečnega mehurja je pri sladkornih bolnikih, bolnikih s povišanim krvnim tlakom in tistih, ki za to boleznijo zbolevajo zaradi družinske anamneze bolezni ledvic.

Ključna sestavina za čiščenje ledvic

Peteršilj je mediteranska začimba, ki se je razširila po celotnem svetu. Zahvaljujoč v njej prisotnim velikim količinam mineralov kot so kalcij, železo, magnezij in fosfor ter vitaminov med katerimi sta najštevilčnejša prav vitamina C in A, sta v peteršilju prisotna še tudi tiamin in riboflavin, se peteršilj uvršča med najmočnejše antioksidante.

List peteršilja deluje proti vnetno in ščiti telo pred vplivi prostih radikalov, ki so vzrok raznih bolezni kot denimo ateroskleroza, rak debelega črevesja, diabetesa in astme. Če ste kadilec, jeste neredno, uživate v kakem kozarčku alkohola več kot je priporočeno in jeste hitro pripravljeno ali praženo hrano je napočil čas, da naredite nekaj dobrega za vaše telo in ledvice in se očistite škodljivih toksinov.

Pripravite si zdrav napitek. (foto: freepik.com)

Napitek za čiščenje ledvic

Sestavine: 

·       pest peteršiljevih listov

·       1 liter vode 

Priprava:

  1. peteršilj operete in ga narežete na večje kose, stresete v lonec in zalijete z vodo,
  2. na srednje močnem ognju segrejete vodo do vretja, nato zmanjšate ogenj na minimum in kuhate dalje 5-10 min,
  3. lonec odstavite iz ognja in ga pustite nekaj časa stati. Ko se vsebina shladi, jo precedite in postavite v hladilnik,
  4. skodelico napitka popijete vsako jutro.

Zadnji članki

Ne spreglejte