petek, 20 septembra, 2024

Preprost trik, s katerim boste spekli najbolj okusen in hrustljavo zapečen krompir

Če boste upoštevali te nasvete, boste odslej pekli najboljši krompirček, kar jih je.

Ni boljšega kot slasten, hrustljav in ravno prav zapečen krompirček. Kako ga pripraviti, svetuje priznana kuharica Mary Berry.

»Rada imam krompir, narezan na relativno majhne koščke. V osoljeni vodi jih dam kuhat na štedilnik za kakšnih osem ali deset minut, nato vodo odlijem. Vmešam jih v pšenični ali koruzni zdrob ali moko in dam na pekač, kateremu dodam malce olja in postavim v pečico,« je Berryjeva povedala za Mirror.

Recept za najbolj okusen zlato zapečeni krompirček

Pripravite okusen pečen krompir. (foto: pexels.com)

Potrebujete:

  • 1 kg krompirja, ki ga olupite in narežete na koščke
  • 60 g pšeničnega ali koruznega zdroba
  • 4 žlice olja
  • Sol
  • Poper in mleta paprika (po okusu).
Zlato rumeni krompirček. (foto: pexels.com)

Priprava:

Krompir olupite, operete in narežete na kocke. Nato ga daste v lonec, nalijete vodo in kuhate, da rahlo vre, pet do sedem minut.

Preden je krompir popolnoma kuhan, ga odstavite in odcedite.

V lonec nato stresete zdrob, sol, po okusu še poper in mleto rdečo papriko, pokrijete in premešate.

Tak krompir nato stresete na pekač, ki ste ga namazali z oljem in postavite v vnaprej ogreto pečico na 200 stopinj Celzija.

Pečete, dokler krompir ne dobi zlato rjave skorjice.

Zadnji članki

Ne spreglejte